Futballtangó

Carlos Tévez máris edzőnek állt

2022. június 21. - _Adamo_

tevez.jpg

Alig néhány héttel az aktív pályafutása befejezésének bejelentése után máris vezetőedzőként vállalt munkát az egykori kiváló argentin csatár, Carlos Tévez.

Az argentin első osztályú bajnokságban szereplő Rosário Central csapata bejelentette, hogy a továbbiakban Carlos Tévez látja el a vezetőedzői feladatokat, miután a közelmúltban menesztették a posztról Leandro Somozát. A klub rövid közleménye szerint Carlitos egy évre szóló megbízatást kapott, és stábjának tagja lesz az egykori gyeplabdázó, Carlos Retegui.

A Canalla a Liga Profesional újonnan megkezdett kiírásában az első négy forduló alatt mindössze négy pontot szerzett.

Az argentin labdarúgás köreiben megoszlanak a vélemények a kinevezésével kapcsolatban. Nyilván a szurkolók többsége nagyon örül, hogy ismét láthatja egy szerepkörben az egykori kedvencet, többen viszont úgy vélik, hogy Tévez kivételezett helyzetben van, mivel mindenféle edzői képesítés nélkül azonnal ölébe hullott egy ilyen lehetőség.

"Hálás vagyok a klubnak a lehetőségért. Nagyon boldog vagyok, hogy a Rosário Centralt választottam, igyekezni tovább vinni a klubot. Amikor arra gondoltam, hogy egy edző leszek, első körben négy csapatnál dolgoztam volna szívesen, és a Central köztük volt, így amikor megkerestek, egyáltalán nem haboztam. Azt mondták, hogy szükségük van rá. Felhívtam a játékosaim figyelmét, hogy minden egyes edzésen bizonyítaniuk kell, hogy a csapatban van a helyük. Szeretném ha átéreznék, hogy mit jelent ebben a klubban játszani. A legnagyobb edzői példaképem Antonio Conte, akivel a Juventusnál dolgoztam. Minden erőmmel azon leszek, hogy adjak valamit a csapatomnak. Várhatóak változások, de a játékosaim iránti tiszteletből egyelőre nem akarok erősítésekről beszélni, majd mindent a maga idejében. Annyit elárulok, hogy ha lecsendesedtek a kedélyek, fel fogom hívni Fideót [Ángel Di María], hogy mi a terve, mert tudjuk, hogy mennyit adna ennek a csapatnak"

- mondta a bemutatkozó sajtótájékoztatója alkalmával.

Labdarúgó pályafutását nyolcévesen a patinás All Boys együttesében kezdte, majd még serdülőkorában beteljesült az álma, amikor leigazolta őt mindenkori kedvenc csapata, az általa csak élete legnagyobb szerelmeként aposztrofált Boca Juniors együttese. Ezt követően kipróbálta magát a brazil Corinthians együttesében, míg európai kalandozásai során a West Ham United (2006-2007), a Manchester United (2007-2009), a Manchester City (2009-2013) és a Juventus (2013-2015) csapatait erősítette. Ezt követően visszatért a Xeneizéhez, melyet átmenetileg újból elhagyott és kipróbálta magát a kínai Szuperligában szereplő Shanghai Shenhua csapatában, de 2018-ban újból visszatért az arany-kékekhez, akiket múlt nyárig szolgált és segített újabb sikerekhez.

Tévez pályafutása során számtalan egyéni elismerés mellett a Bocával öt bajnok címet, egy Copa Argentinát és egy Copa de la Liga Profesionalt nyert, miközben tagja volt 2003-ban a Libertadores-kupa-győztes és az Interkontinentális Kupa-győztes csapatnak, 2004-ben pedig a Copa Sudamericanát bezsebelő együttesnek. Mindemellett összesen háromszor nyert angol bajnokságot, egyszer FA-kupát, valamint kétszeres olasz bajnoknak és egyszeres olasz kupagyőztesnek mondhatja magát, miközben a "vörös ördögökkel" 2008-ban elhódították a Bajnokok Ligáját és a klubvilágbajnoki címet.

tevezros.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr617863427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása