Futballtangó

A Boca és a River is kiesett a Libertadores-kupában

2022. július 08. - _Adamo_

bocariver1.jpeg

Az elmúlt két hétben kerültek lebonyolításra a Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének egyes párharcai, melyek során hat csapatból álló argentin kontingens a felére csökkent.

Mivel a nyolcaddöntőben két argentin házi párharcot is rendeztek, így maximum négy csapat juthatott tovább, de reménykedtünk benne, hogy ennyi meg is lesz, végül hárman élték túl az első számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat aktuális körét.

Akárcsak tavaly, a Boca Juniors ismét két gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel búcsúzott egy brazil csapat ellen, akkor az Atlético Mineiro, most a Corinthians állta útjukat. Mivel különösen a nagy visszatérő Darío Benedetto élen járt a helyzetek kihagyásában. A Boca kilencese több nagy lehetőség mellett - Martín Palermo nyomdokaiba lépve - a rendes játékidőben és a szétlövésben is elhibázott egy-egy tizenegyest. A Xeneize hiába uralta a párharcot, a helyzeteit képtelen volt értékesíteni, így nem juthatott tovább, ráadásul Sebastián Battagliát kirúgták, miután kritizálta a csapat átigazolási politikáját, jelenleg edzőt keresnek a folytatásra.

A nagy rivális River Plate másnap követte őket, miután az elveszített odavágón hazai pályán csak 0-0-s döntetlent játszott a Vélez Sarsfield ellen. A két buenos airesi csapat párharcát sajnos vitatható bírói ítéletek árnyékolták be, több tévedést is vétettek a "milliomosok" kárára, melyet az is bizonyít, hogy a VAR-vezetőbírót a meccs után eltiltották. Ennek ellenére a River nem tudott gólt lőni a párharc alatt, így kiesett. Ráadásul ezzel eldőlt, hogy Luis Suárez sem csatlakozik a csapathoz, a Benficához szerződő Enzo Fernández pedig könnyen lehet, hogy már nyáron csatlakozik európai klubjához.

"A teljes igazságtalanság jele, ma minket sújtottak a játékvezetői ítéletek. Sajnos, ez benne van a futballban, időnként úgy jutsz tovább, hogy nem teszel meg annyit a sikerért, máskor meg ha mindent kiadsz magadból, akkor is kieshetsz. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy ezen az estén bizonyos ítéletekkel a labdarúgás érdekei sérültek. Nekünk csak magunkkal kell foglalkozni és holnaptól tiszta lappal kell folytatnunk az utunkat"

- jegyezte meg a River kiesését követően a "milliomosok" vezetőedzője, Marcelo Gallardo.

A nemzetközi kupasorozat 1960 óta íródó története során először fordult elő, hogy a Boca és a River egyaránt a nyolcaddöntőben kiessen. A két csapat együttesen tíz alkalommal nyert meg a kupát. A 2018-as, örökké emlékezetes egymás elleni döntő után 2019-ben az elődöntőben találkoztak egymással, 2020-ban mindketten az elődöntőben búcsúztak, 2021-ben pedig a Rivernek a negyeddöntő, a Boca számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

A másik argentin párharcból meglepetésre a Talleres Córdoba került ki győztesen a tavalyi első kiírást megnyerő Colónnal szemben, amely ugyancsak menesztette edzőjét a kiesést követően. A csoportját magabiztosan megnyerő Estudiantes La Plata hosszú időn át emberelőnyben játszva aratott sima győzelmet a legkisebb brazil csapat felett és jutott be a legjobb nyolc közé.

A további folytatásban a Vélez és a Talleres egymás ellen, míg az Estudiantes a tavalyi Copa Sudamericana-győztes Athletico Paranaensével folytatja a negyeddöntőben. Ezen kívül két - papíron - brutális brazil párharcra is sor kerül a nyolc között, azonban az előző fordulót elnézve a Flamengo számára a Corinthians, a Palmeirasnak pedig a Mineiro nem jelenthet érdemi akadályt - de addig még van egy hónap. A legjobb nyolc közé tehát öt brazil és három argentin csapat jutott be, először fordult elő, hogy csak ez a két ország delegál csapatot a negyeddöntőbe.

Libertadores-kupa, a nyolcaddöntők visszavágóinak eredményei:


Libertad (paraguayi) – Athletico Paranaense (brazil) 1-1

Továbbjutott: az Athletico Paranaense 3-2-es összesítéssel

Flamengo (brazil) – Deportes Tolima (kolumbiai) 7-1
Továbbjutott: a Flamengo 8-1-es összesítéssel

River Plate (argentin) – Vélez Sarsfield (argentin) 0-0
Továbbjutott: a Vélez Sarsfield 1-0-s összesítéssel

Atlético Mineiro (brazil) – Emelec (ecuadori) 1-0
Továbbjutott: az Atlético Mineiro 2-1-es összesítéssel

Palmeiras (brazil) – Cerro Porteno (paraguayi) 5-0
Továbbjutott: a Palmeiras 8-0-s összesítéssel

Colón (argentin) – Talleres Córdoba (argentin) 0-2
Továbbjutott: a Talleres Córdoba 3-1-es összesítéssel

Boca Juniors (argentin) – Corinthians (brazil) 0-0 – tizenegyesekkel: 5-6
Továbbjutott: 0-0 után a Corinthians tizenegyesekkel

Estudiantes La Plata (argentin) – Fortaleza (brazil) 3-0
Továbbjutott: az Estudiantes La Plata 4-1-es összesítéssel

Libertadores-kupa, a negyeddöntők párosításai:


Athletico Paranaense (brazil) – Estudiantes La Plata (argentin)
Flamengo (brazil) – Corinthians (brazil)
Vélez Sarsfield (argentin) – Talleres Córdoba (argentin)
Atlético Mineiro (brazil) – Palmeiras (brazil)

A további folytatásban a negyeddöntőket augusztus 2-4-ig és 9-11-ig, míg az elődöntőket augusztus 30-tól szeptember 1-ig és szeptember 6-8-ig bonyolítják le.

A Libertadores-kupa fináléját 2022. október 29-én rendezik az ecuadori Guayaquilben található Estadio Monumental Isidro Romero Carbóban.

lib8.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3617877453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása