Futballtangó

Simeone fia kivárja a lehetőséget

2021. november 06. - _Adamo_

simeone3.jpg

A napokban kijelölésre került az argentin válogatott aktuális kerete a novemberi világbajnoki selejtezőkre.

Lionel Scaloni egy bővebb keretet jelölt ki az Uruguay és a Brazília elleni selejtező-mérkőzésekre, de talán némi meglepetésre az elmúlt hetekben parádésan teljesítő Giovanni Simeone egyelőre nem kapott meghívót a nemzeti csapathoz.

Diego Simeone legidősebb fia, a 26 éves csatár a tavalyi mérsékelt szereplése után félelmetes formát kapott el októberben a Hellas Verona soraiban. "Cholito" a Serie A aktuális kiírásában kilenc pályára lépés alatt nyolc gólt szerzett, miután az elmúlt hetekben édesapja egykor játékosként erősített csapata, a Lazio ellen mesternégyest (!) hintett, majd október 30-án a rekordbajnok Juventus ellen kétszer volt eredményes. Simeone a 2016-2017-es szezonbeli Serie A-s bemutatkozása óta már hatszor talált be a Juve ellen, melyet az aktív mezőnyben egyedüliként mondhat el magáról. Ráadásul Enrico Chiesa óta az első olyan futballista lett, aki három különböző csapat színeiben is (Genoa, Cagliari, Verona) legalább kétszer bevette a torinóiak kapuját. Összességében a hetedik játékos e különleges statisztikában.

"Igyekszem a lehető legjobban teljesíteni a klubomban, és egy ponton biztos vagyok benne, hogy meg fogom kapni a válogatottba a meghívót, ha így folytatom. Egyelőre nem kezdek el azon gondolkodni, hogy miért nem számítanak rám. Tisztában vagyok vele, hogy kiegyensúlyozottan, hosszútávon eredményesen kell játszani, és akkor vehetnek majd számításba. Szeretnék fejlődni, hogy ha odajutok, akkor a lehető legjobbat nyújthassam a nemzeti csapatban. A legfontosabb, hogy folyamatosan fejlődjön az ember és minél tovább meglovagolja a jó formáját, folyamatosan fenn kell maradni, mert a múlt heti dicsőség már elmúlt."

- jegyezte meg legutóbbi interjújában Cholito, hogy egyelőre nem kapott meghívást a válogatottba.

Simeone az elmúlt két teljes bajnoki szezon alatt 18 találatot szorgoskodott össze Cagliari színeiben, abból 12-t az első, hatot a második idényében. Ezt megelőzően két év alatt a Fiorentina színeiben 20, míg egy év szezon során a Genoa alkalmazásában 12 találatra volt képes még a 2016-2017-es kiírásában. Annak idején hazájában a River Plate és a Banfield csapataiban bontogatta a szárnyait, mielőtt édesapja nyomdokaiba lépve, Olaszországba szerződött volna, ahol bár láthatóan gólerősen teljesít, a kiegyensúlyozottságával adódtak problémái, az elmúlt idény a szárdoknál felejthetően sikerült számára.

A mostani négyest megelőzően korábban egy mesterhármast jegyzett még a Fiorentina színeiben három és fél évvel ezelőtt, melyet akkor Maurizio Sarri Napolija bánt, aki most éppen a mesternégyest elszenvedő római alakulat trénere.

Biztosak lehetünk benne, hogy ha Cholito fenntartja a mostani formáját és ipari mennyiségben gólokat lőve, a Serie A legjobb góllövői közt tud maradni huzamosabb ideig, akkor rövid időn belül postázni fogják számára a válogatottbeli meghívót, és akár a katari világbajnokságon is az Albiceleste alapembere lehet.

simeone2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5216747514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása