Futballtangó

Messi és Di María nélkül alaposan megfiatalodott az argentin keret

2024. augusztus 20. - _Adamo_

argfiatalok4.JPG

Az idei Copa América után az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni jelentősen megfiatalította a 2026-os világbajnokságra készülő címvédő csapat keretét.

Az argentin válogatott szeptemberi világbajnoki selejtezőire 28 fős keretet jelöltek ki, amely jónéhány fiatalabb szereplő nevét tartalmazza, és több korábbi megszokott név lemaradt róla.

Scaloni sérülés miatt nem számíthat az Albiceleste csapatkapitányára, a Copa América döntőjében bokasérülést szenvedő Lionel Messire, aki jelenleg is lábadozik. Az idei kontinenstorna után Ángel Di María elköszönt a nemzeti csapattól, míg a Copára sem nevezett Paulo Dybala ezúttal sem kapott meghívót, mint ahogyan olyan megszokott rutinos nevek, mint a harmadik számú kapus Franco Armani és a balhátvéd Marcos Acuna sem szerepel a legfrissebb listán.

Bekerült viszont a keretbe az új hullám képviseletében Valentín Barco, Leonardo Balerdi, a kontinensviadal előtt debütáló Valentín Carboni, valamint a felnőtt válogatottban korábban még nem játszó Equi Fernández, Matías Soulé, Giuliano Simeone és Valentín Castellanos, akik idővel mind egyre fontosabb szereplői lehetnek majd a csapatnak. Valószínűleg egyelőre még csak kiegészítő emberek lesznek, akik szokhatják az összetartások hangulatát, de akár már a 2026-os világbajnokságon fontos szerep hárulhat rájuk.

Az energiabomba balhátvéd "Colo" Barco a Boca Juniors után immár a PL-ben bontogatja nagy erőkkel a szárnyait. Balerdi az elmúlt idényben meggyőző teljesítményt nyújtott a klubcsapatában, és sokan már a Copa-keretbe is várták volna, de akkor a kapitány még a rutinosabbakat részesítette előnyben. Carboni már a Copa Américán is tagja volt a csapatnak, érezhető, hogy Scaloni számít a fiatal játékosra. A többiek egyelőre nem jutottak szóhoz a nemzeti csapatnál, de a jelek szerint számolnak velük, és idővel bizonyára eljön az idő a bizonyításra.

Az argentin válogatott a dél-amerikai vb-selejtezősorozat egy harmadánál, hat forduló alatt szerzett 15 pontjával vezeti a tabellát. A világbajnoki címvédő szeptember 5-én Chilét fogadja, 10-én pedig az idei Copa-döntős Kolumbiához látogat.

A dél-amerikai vb-kvalifikáció állása:

 

1. Argentína 15 pont (6 meccs)
2. Uruguay 13 pont (6 meccs)
3. Kolumbia 12 pont (6 meccs)
4. Venezuela 9 pont (6 meccs)
5. Ecuador 8 pont (6 mecccs)*
6. Brazília 7 pont (6 meccs)
7. Paraguay 5 pont (6 meccs)
8. Chile 5 pont (6 meccs)
9. Bolívia 3 pont (6 meccs)
10. Peru 2 pont (6 meccs)

(*=3 pont levonás)

Az argentin válogatott aktuális kerete:

 

Kapusok: Walter Benítez (PSV Eindhoven), Gerónimo Rulli (Olympique Marseille), Juan Musso (Atalanta), Emiliano Martínez (Aston Villa)
Hátvédek: Gonzalo Montiel (Sevilla), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Cristian Romero (Tottenham), Germán Pezzella (River Plate), Leonardo Balerdi (Olympique Marseille), Nicolás Otamendi (Benfica), Lisando Martínez (Manchester United), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon), Valentín Barco (Brighton & Hove Albion)
Középpályások: Leandro Paredes (AS Roma), Guido Rodríguez (West Ham United), Alexis Mac Allister (Liverpool), Enzo Fernández (Chelsea), Giovani Lo Celso (Tottenham), Equi Fernández (Al-Qadsiah), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Nicolás González (Fiorentina)
Támadók: Alejandro Garnacho (Manchester United), Matías Soulé (AS Roma), Giuliano Simeone (Atlético Madrid), Valentín Carboni (Olympique Marseille), Julián Álvarez (Atlético Madrid), Lautaro Martínez (Inter), Valentín Castellanos (Lazio)

argujkeret.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5018470005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása