Futballtangó

Martínez: "Az argentin válogatott olyan, mint egy család"

2022. június 21. - _Adamo_

dibum.jpg

A világbajnokságra készülő argentin válogatott első számú kapusa saját magáról és a csapatról is több érdekességet árult el.

Az argentin válogatott ketrece előtt tavaly debütáló Emiliano Martínez az ESPN részére adott hosszabb interjúban több témában is kifejtette a véleményét.

"A válogatott olyan, mint egy család. Hamarosan lesz egy közös ibizai nyaralásunk, minden játékosnak a családjával együtt. Fantasztikus lesz, grillezni fogunk, szórakozni, kikapcsolódni, egy kicsit még jobban összekovácsolódhatunk majd. Sokat jelentett, amikor 45 napig együtt laktunk az ezeizai központban, nagyon jól összebarátkoztunk egymással. Kialakultak különböző csoportok a csapaton belül, de mindenki mindenkivel szeret együtt lenni. Megvan a közös hang a csapat tagjai közt"

- ecsetelte a jelenlegi argentin válogatott valódi erejét.

A június eleji mérkőzések alkalmával három éve legyőzőre nem találó és immár 33 mérkőzés óta veretlen Argentína 3-0-ra legyőzte Olaszországot a Bajnokok Kupája (Finalissima) keretein belül, majd Lionel Messi mesterötösével aratott 5-0-s sikert Észtország felett.

"Mindig megkaptuk, hogy hiába vagyunk hosszú ideje veretlenek, európai válogatott ellen kéne játszanunk. Ez talán külön motivációt jelentett az Olaszország elleni mérkőzésen, szerettük volna megmutatni, hogy képesek vagyunk az Európa-bajnok ellen is nyerni. Nagyon erős a csapatunk, minden egyes poszton kiegyensúlyozott a keret. Lionel Messi pedig olyan szintű pluszt jelent a csapatnak, amilyennel senki más nem rendelkezik" - vélekedett a 29 esztendős kapus.

Martínez a sokak által szkeptikusan fogadott, mára egyértelműen istenített szövetségi kapitányról, Lionel Scaloniról is beszélt: "egyáltalán nem lepett meg. Sokan kétkedtek benne eleinte, hogy nincs tapasztalata. Szerintem ha jó vagy, akkor jó vagy, nem tapasztalat vagy életkor kérdése. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy most itt tartunk, nem sok edző tud a világon olyan csapatot létrehozni, mint amilyet neki sikerült."

Dibu Martínez az Independiente csapatában nevelkedett, majd mindössze 18 esztendősen az Arsenalhoz került. Noha korán háta mögött hagyta hazáját és csaknem tíz éve kizárólag a "ködös Albionban" véd, szerencsére argentin jellemét megőrizte. Vagy ki tudja, lehet hogy esetében pont a latin csibészség párosult az angol bajkeverő stílussal.

A Mar del Platában született hálóőr egészen 2020 nyaráig állt az "ágyúsok" alkalmazásában. Éveken át kisebb és/vagy alacsonyabb osztályú csapatokhoz adták őt kölcsön. Átmenetileg megfordult az Oxford United, a Sheffield Wednesday, a Rotherham United, a Wolverhampton Wanderers, a Reading és a spanyol Getafe soraiban. Az Arsenalban csak epizódszerep jutott neki, igazán a 2019-2020-as szezon folyamán Bernd Leno sérülése idején jött el számára az idő, ám hiába teljesített remekül és védett 23 tétmérkőzésen, a londoniaknál továbbra is a némettel számoltak első számúként. Megbízható produkciója révén viszont egyre nagyobb lett az érdeklődés iránta, így 2020 nyarán az Aston Villa mintegy 20 millió fontért szerződtette. Martínez azóta kirobbanthatatlan a birminghami gárda portája elől, az elmúlt két szezonban a lehetséges 76-ból 74 PL-bajnoki védte csapata ketrecét.

"Nehéz eljutni egy olyan nagy klubhoz, mint az Arsenal, de ha nem bíznak benned, akkor tovább kell lépni. Szerettem volna megmutatni, hogy rosszul értékeltek, ezért döntöttem úgy, hogy az Aston Villához megyek, amely történelmileg egy hatalmas klub Angliában. Megkeresett az Independiente is, de akkoriban meg sem fordult a fejemben, hogy hazatérjek."

Az ausztrálok vb-pótselejtezőjén Andrew Redmayne kapus tizenegyesek előtt táncolását világszerte sokan vitatták, és a FIFA tovább szigorította a szabályokat: "nem ítélem el őt, azt tette, amit a jelenlegi szabályok megengedtek. Én biztos nem tennék ilyet, de ugyanakkor vannak olyan dolgok, amit én teszek és mást nem csinálná meg."

dibu-martinez.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3917862973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása