Futballtangó

Argentína nyerte a Finalissimát

2022. június 02. - _Adamo_

argfinalissima.JPG

Az argentin válogatott magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott Olaszország ellen a londoni Wembley-ben rendezett Finalissima keretein belül, melyen az európai és a dél-amerikai kontinens regnáló bajnoka mérte össze tudását egymással.

Argentína 3-0-ra győzött Olaszország ellen a Bajnokok Kupája-összecsapáson, miután az első pillanattól kezdve bizonyította, hogy sokkal jobb formában van, mint az Európa-bajnok.

Lionel Scaloni szövetségi kapitány talán az elérhető legerősebb kezdőcsapatát küldte a pályára: E. Martínez - Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico - Lo Celso, G. Rodríguez, De Paul - Messi, La. Martínez, Di María. Az argentinok a kezdéstől domináltak, de közvetlen gólhelyzetet eleinte nem tudtak teremteni, és néhányszor Dibunak is akadt védeni valója. Az első félidő második felében egyre többször nyílt terület gyors ellentámadásokra, melyekkel sikerült meghozni az áttörést. A 28. percben egy labdaszerzést követő lefordulás során Messi megindulását követően balról hozta kihagyhatatlan helyzetbe a kapu előtt érkező Lautaro Martínezt. Az első játékrész ráadásában a gólszerző gyönyörű kiugrást intézett Ángel Di María felé, aki a védjegyévé vált, laza átemelős mozdulattal vette be volt párizsi csapattársa, Gianluigi Donnarumma kapuját. A második félidőre már nem sok kérdés maradt, az argentinok kedvükre játszhatták a saját játékukat, és időről időre rendre helyzetbe tudtak kerülni. A kontrák alkalmával Di María többször is közelebb járt az újabb találathoz, Lo Celso pedig az oldalhálóba helyezett Messi átadását követően. A remek mérkőzést játszó hétszeres aranylabdás maga is többször veszélyeztetett, Donnarumma azonban védeni tudta lövéseit. A 76. percben Palacios váltotta De Pault, majd a hajrában Álvarez és Pezzella, a hosszabbítás során Dybala és N. González jelentkezett játékra. Több kimaradt lehetőség után a négyperces ráadás után utolsó percében Messi lekészítéséből a frissen becserélt Paulo Dybala remek lövéssel alakította ki a végeredményt.

Olaszország - Argentína 0-3 (0-2)
Gólszerzők: - ill. La. Martínez (28.), Di María (45+1.), Dybala (90+4.)

 

"Ami igazán számít, az az áldozatkészség, a küzdelem és a csapatszellem, amelyet a csapat az eredményeken túl mutat. A győzelmeknél sokkal fontosabb a hosszútávú működése a csoportnak. Ha egy ponton szenvedned kell, szenvedsz, de a lényeg, hogy mindig tudjuk mit csinálunk. Az első félidőben voltak nehezebb pillanataink, időnként gondokat tudtak okozni, de remek csapat volt az ellenfél, a labdarúgásban ez benne van.  Úgy gondolom, hogy a győzelem magabiztossága sok mindentől megszabadít, de akár blokkolhatja is a csapatot, elbízhatjuk magunkat, ebből a szempontból erősnek kell maradnunk. Azt akarom, hogy mindig ilyen maradjon a csapat: minden alkalommal, amikor összejövünk, legyünk egyformák, küzdjünk egymásért, a közös célokért. Nagyon fontosnak tartom, hogy a válogatott tagjai jól érzik maguk az edzéseken, a mérkőzéseken, és ezáltal is képesek a legjobb teljesítményük felszínre hozására. Biztos vagyok benne, hogy a világbajnokság teljesen más lesz, ez egy felszabadult mérkőzés volt, ott viszont nagyobb nyomás lesz, amivel meg kell majd birkóznunk. Továbbra sem foglalkozunk a veretlenségi sorozattal, csak tesszük a dolgunkat meccsről meccsre, hogy a jó teljesítményünkkel egységesítsük a nemzetet"

- jegyezte meg az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni.

Az Albiceleste új argentin rekordot állított fel sorozatbeli 32. veretlen mérkőzésével, mellyel megdöntötte az Alfio Basile csapata által 1991 és 1993 között regisztrált 31 meccses legyőzhetetlen szériát. Egyúttal már csak öt mérkőzésre vannak az olaszok világrekordjától.

Újabb magabiztos, domináns teljesítményével az argentin válogatott bizonyítani tudta, hogy az idei világbajnokság legnagyobb esélyesei közé tartozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6717846361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása