Futballtangó

Messi mesterötöst szerzett Észtország ellen

2022. június 06. - _Adamo_

lionel_messi_julian_alvarez_argentina_estonia.jpg

Az argentin válogatott újabb fölényes győzelmet aratott európai edzőtáborozása alatt, miután vasárnap Lionel Messi öt góljával 5-0-ra kiütötte Észtországot.

Olaszország fölényes legyőzése után a hosszú ideje veretlen Argentína újabb magabitzos győzelmet aratott, és 5-0-ra verte Észtországot felkészülési mérkőzésen az Osasuna pamplonai stadionjában.

Scaloni mester az olaszok elleni mérkőzéshez nyolc helyen változtatott a kezdőcsapatán, amely így nézett ki: Armani - Molina, Pezzella, Li. Martínez, Acuna - de Paul, A. Mac Allister, A. Gómez - Messi - J. Correa, Álvarez. A második félidőben csereként Palacios, Dybala, Senesi, Foyth, N. González és Montiel jutott szóhoz. A kezdéstől fölényben játszó argentinok már az első tíz percen belül megszerezték a vezetést, miután a kapujából kimozduló Igonen elsodorta Pezzellát, az így megítélt büntetőt pedig Lionel Messi biztos lábbal váltotta gólra. Valósággal felborult a pálya az argentin mezőnyfölény miatt, az észtek nem egyszer percekig nem találkoztak a labdával. Ennek ellenére kevés valamire való lehetősége adódott Scaloni tanítványainak, Álvarez lövését a kapus védte, Messi távoli kísérlete pedig célt tévesztett. Az első játékrész utolsó percében aztán egy lendületes ellentámadás végén Papu Gómez előkészítéséből Messi lendületből gyönyörűen lőtte ki a hosszú felsőt. A második félidő ugyanúgy folytatódott tovább, az Albiceleste a tizenhatosához szegezte az észt válogatottat, és másfél perc után Molina jobb oldali beadásából Messi megszerezte önmaga és csapata harmadik gólját. Nem sokkal később Álvarez ziccerét Igonen hárította, majd De Paul ajtó-ablak helyzetből lőtt a kapu mellé, kisvártatva Gómez átadásából ismét Álvarez lőtt a kapusba. Húsz perccel a vége előtt az észt védelem a játékvezető sípját várta, aki  azonban előnyszabályt ítélt, Messi így kiugrott és a kapus elegáns leültetése után helyezte a hálóba az újabb találatot. A 76. percben elképesztő tűzijáték után a második lecsorgó labdát Lionel Messi pofozta be közelről Igonen korábbi bravúrjai ellenére. A hajrában Gómez rövid sarokra irányzott lapos lövését az észt kapus védte bravúrral, s az eredmény már nem változott.

Lionel Messi az argentin válogatott történetének harmadik játékosaként szerzett egy mérkőzésen öt gólt, miközben már 86 gólnál tart a válogatottban, mellyel a világranglista negyedik helyén megelőzte a 84 gólos Puskás Ferencet.

Argentína – Észtország 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Messi (8., 45., 47., 71., 76. – az elsőt büntetőből), ill. 

 

Az argentin válogatott zsinórban a 33. mérkőzését vívta meg veretlenül, miután utoljára csaknem három évvel ezelőtt, a 2019-es Copa América elődöntőjében szenvedett vereséget.

"Nem is fejezhettük volna be jobban a szezont. Megnyertük a Finalissimát, és ma még több percet adtunk hozzá a világbajnokságra való felkészüléshez. Még egyszer köszönjük mindenkinek, aki kijött a pályára, és azoknak, akik távolról követnek minket. Néhány napot pihenünk, és hamarosan visszatérünk! Ölelés mindenkinek"

- üzente Messi a közösségi oldalán keresztül az argentin szurkolóknak.

"Az első félidőben kevésbé voltunk élesek, kevés területet találtunk. A második félidőben feljavultunk, gyorsan és pörgősen játszottunk, több terület is nyílt előttünk, ami megkönnyítette a helyzetünket. Ezen a mérkőzésen türelmesnek kellett lennünk és eljöttek az adódó lehetőségek, melyekkel élni tudtunk. Az volt az elképzelés, hogy minél több játékosnak lehetőséget adjak, akik itt vannak. Megérdemlik a lehetőséget, hogy játszanak és megmutathassa magát mindenki. A legfontosabb, hogy valamennyi játékos átérezte, hogy mit jelent ebben a mezben pályára lépni, ami egy olyan megtiszteltetés, melyet ki kell érdemelni és annak megfelelően kell teljesíteni benne. Minden csapatnál megkezdődött a visszaszámlálás a világbajnokságig. Tisztában vagyunk vele, hogy jól haladunk. Remek formában vagyunk, de nem vagyunk se nem nagyobb, se nem kisebb favorit a többi esélyes válogatottnál. Ehhez továbbra is így kell hozzá állnunk, a földön kell maradnunk. Nagyszerű csapatok vannak és a labdarúgás mindig nagyon nehéz. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, és hinni abban, hogy a világbajnokságon is jól megy majd a játék. Fel kell készülnünk minden lehetőségre."

- vélekedett Lionel Scaloni szövetségi kapitány.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr417849307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása