Futballtangó

Folytatódott a felkészülés, már csak bő öt hónap a vb-ig

2022. június 10. - _Adamo_

arg-finalissima.jpg

A világbajnokságra való hangolódás jegyében az argentin válogatott az elmúlt időszakban újabb két felkészülési mérkőzést vívott, emellett pedig Lionel Scaloni legénysége Bilbaóban tartott edzőtábort.

A három éve legyőzőre nem találó és immár 33 mérkőzés óta veretlen Argentína 3-0-ra legyőzte Olaszországot a Bajnokok Kupája (Finalissima) keretein belül, majd Lionel Messi mesterötösével aratott 5-0-s sikert Észtország felett.

A két fölényes győzelemnél is sokkal fontosabb volt az imponáló magabiztosságról árulkodó, mutatott teljesítmény. A második mérkőzésen a gyengébb képességű ellenféllel szemben ráadásul szép számmal lehetőséget kaptak olyan játékosok is, akiknek eddig kevesebb szerep jutott és még küzdeniük kell a világbajnoki kerettagságért. Köztük ugyancsak láthattunk néhány ígéretes teljestményt, így cseppet sincs irigylésre méltó helyzetben a szövetségi kapitány.

Hivatalos megerősítés még nem született, de minden bizonnyal az egyes válogatottak 26 fős kereteket állíthatnak majd ki az idei világbajnokságra.

A TyC Sports legutóbbi cikkében 30 játékost jelölt meg, akik közül kikerülhetnek majd a végső, katari utazók. (A mostani 29 fős keret, plusz a sérülés miatt hiányzó Leandro Paredes.) A lenti listáról bizonyára egy kapus fog kikerülni (várhatóan Musso vagy Rulli), bizonyára a védelemből is ketten (jelen állás szerint talán Pérez és Senesi lehet a legesélyesebb rá), valamint egy támadó, aki az általános vélekedés szerint A. Correa lenne, ha most kéne kihirdetni a keretet. Természetesen novemberig még egy-egy sérülés is beleszólhat majd az összeállításba, de azon is sok múlhat, hogy egyesek hogyan váltanak klubot nyáron vagy éppen milyen formában indítják az új szezont.

Másfelől számomra már eddig is furcsa volt, hogy a Riverben meccsől meccsre varázsoló Enzo Fernández még egyetlen összetartásra sem kapott meghívót, pedig már az összes európai sztárcsapat játékos megfigyelőket delegál miatta a bajnokikra, Libertadores-kupa-meccsekre. A 21 éves középpályás akár már nyáron vagy januárban klubot válthat, és a lenti listán aligha van nála sokoldalúbb, kreatívabb játékos a keretben. Nyilvánvaló, hogy nem számoltak még vele a tavaly a Copán, és továbbra is az alapcsapatra épít Scaloni, de idő közben színrelépett egy tehetség, aki igenis kiérdemelné a lehetőséget, hogy legalább egy-egy edzőtáborban részt vehessen.

Az argentin válogatott aktuális kerete:


Kapusok:
 
Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Juan Musso (Atalanta), Geronimó Rulli (Villarreal)
Hátvédek: Nahuel Molina (Udinese), Gonzalo Montiel (Sevilla), Cristian Romero (Tottenham), Nicolás Otamendi (Benfica), Germán Pezzella (Fiorentina), Juan Foyth (Villarreal), Nehuén Pérez (Udinese), Nicolás Tagliafico (Ajax), Lisandro Martínez (Ajax), Marcos Acuña (Sevilla), Marcos Senesi (Feyenoord)
Középpályások: Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Leandro Paredes (Paris Saint-Germain), Giovani Lo Celso (Tottenham), Ángel Di María (Paris Saint-Germain), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Alejandro „Papu” Gómez (Sevilla), Guido Rodríguez (Real Betis), Alexis Mac Allister (Brighton)
Támadók: Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Lautaro Martínez (Inter), Joaquín Correa (Inter), Ángel Correa (Atlético Madrid), Paulo Dybala (Juventus), Julián Álvarez (River Plate), Nicolás González (Fiorentina)

lionel-scaloni.jpeg

Az idei világbajnokságon az argentin válogatott a C csoportba került MexikóLengyelország és Szaúd-Arábia társaságában. 

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 21. és december 18. között Katarban kerülhet sor.

A 2022-es világbajnokság csoportbeosztása


A csoport:
 Katar, Ecuador, Szenegál, Hollandia
B csoport: Anglia, Irán, Egyesült Államok, Wales
C csoport: Argentína, Szaúd-Arábia, Mexikó, Lengyelország
D csoport: Franciaország, Ausztrália/Peru, Dánia, Tunézia
E csoport: Spanyolország, Costa Rica/Új-Zéland, Németország, Japán
F csoport: Belgium, Kanada, Marokkó, Horvátország
G csoport: Brazília, Szerbia, Svájc, Kamerun
H csoport: Portugália, Ghána, Uruguay, Dél-Korea

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8617853253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása