Futballtangó

Négy csapat maradt állva az argentin bajnokságban

2022. május 12. - _Adamo_

arg4.JPG

Lejátszották a negyeddöntőket az argentin bajnokság idei első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű sorozata rájátszásának első körében, ahol nem maradtak el a hatalmas meglepetések sem.

Mint ismeretes, az aktuálisan futó kiírásban a 28 első osztályú csapatot két 14 tagú csoportba sorolták. Egymás legnagyobb ellenfelei külön csoportokba kerültek, így a "rangadók fordulójával" együtt minden csapat 14 mérkőzést játszik az első körben, majd az alapszakasz végeztével az első négy-négy helyezett folytathatja az egyenes kieséses szakaszban. A negyeddöntőben a csoportelsők a másik csoport negyedik helyezettjeivel, a másodikok a harmadikokkal játszanak hazai pályán, majd az elődöntők és a döntő semleges helyszínen kerül(nek) megrendezésre.

A keddi két negyeddöntőben az előrébb végző hazaiak magabiztosan hozták a kötelezőt, így a Racing Club és a Boca Juniors is továbbjutott és egymás ellen folytathatja a döntőbe jutásért. Ellenben a szerdai játéknapon a csoportját megnyerő Estudiantes La Plata hosszú emberelőnyben csak döntetlent ért el az Argentinos Juniors ellen és büntetőkkel kiesett, míg a River Plate csapata 2-1-es hazai vereséget szenvedett a Tigre ellen.

Copa de la Liga Profesional, negyeddöntők:

Racing Club – Aldosivi 5-0 (2-0)
Gólszerzők: Alcaraz (3., 22.), Copetti (47., 57. – az elsőt büntetőből), Correa (78.), ill. –

Boca Juniors – Defensa y Justicia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Villa Cano (41.), J. Ramírez (78.), ill. –

Estudiantes La Plata – Argentinos Juniors 1-1 (1-0) - büntetők után: 1-2
Gólszerzők: Boselli (32.), ill. Vera (66.)
Kiállítva: - ill. Galarza (56.)

River Plate – Tigre 1-2 (1-1)
Gólszerzők: E. Fernández (58.), ill. Retegui (5.), Colidio (67.)

Az elődöntők közül a Racing Club – Boca Juniors mérkőzést szombaton a Lanús stadionjában rendezik meg, míg az Argentinos Juniors – Tigre összecsapásra vasárnap az Huracán otthonában kerülhet sor.

copaagrajz.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4917829673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása