Futballtangó

Copa de la Liga Profesional: véget ért az alapszakasz, jönnek a negyeddöntők

2022. május 10. - _Adamo_

copa2.JPG

Befejeződtek az argentin bajnokság idei első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű sorozata alapszakaszának küzdelmei, és eldőlt, hogy mely nyolc csapat folytathatja szereplését a rájátszásban.

Mint ismeretes, az aktuálisan futó kiírásban a 28 első osztályú csapatot két 14 tagú csoportba sorolták. Egymás legnagyobb ellenfelei külön csoportokba kerültek, így "a rangadók fordulójával" együtt minden csapat 14 mérkőzést játszik az első körben, majd az alapszakasz végeztével az első négy-négy helyezett folytathatja az egyenes kieséses szakaszban. A negyeddöntőben a csoportelsők a másik csoport negyedik helyezettjeivel, a másodikok a harmadikokkal játszanak hazai pályán, majd az elődöntők és a döntő semleges helyszínen kerül(nek) megrendezésre.

Az A csoportban már korábban eldőlt, hogy az első helyen a Racing Club, a másodikon a River Plate csapata jut be a rájátszásba. Az utolsó fordulóban az is kiderült, hogy a kör előtt még harmadik helyezett Newell's Old Boys lemaradt a rájátszásról, ahová a harmadik helyen a Defensa y Justicia, a negyediken az Argentinos Juniors jutott be.

Eközben a B csoportot megnyerő Estudiantes La Plata vereséggel, a Boca Juniors győzelemmel fejezte be az alapszakaszt. A harmadik helyen a Tigre, a negyediken az Aldosivi kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba, annak ellenére, hogy mindketten elvesztették az utolsó hazai meccsüket, mert közben a továbbjutásra még matematikailag esélyes Huracán is kikapott.

A csoportok végeredményei:


arga_2.JPG
argb_2.JPG

A Copa de la Liga Profesional rájátszásának küzdelmei során a keddi és a szerdai napon kerül sor az egy mérkőzésből álló negyeddöntőkre. Ezt követően május 15-én az elődöntőket, május 22-én pedig a döntőt egyaránt semleges helyszínen tartják meg. A döntőbe jutásért rendezendő összecsapásokat várhatóan az Estadio Tomás Adolfo Ducóban és az Estadio Libertadores de Américában rendezhetik meg.

A rájátszás ágrajza:

cpd1.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6417827745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása