Futballtangó

Agüero ott lehet a világbajnokságon

2022. február 19. - _Adamo_

aguero2.jpg

A visszavonulását múlt decemberben kényszerű okokból bejelentő Sergio Agüero hirtelen keletkezett szabadidejében szinte napról napra jelentkezik a nyilvánosság előtt, ezúttal egy fontos bejelentést tett, mely szerint ott szeretne lenni az argentin válogatottal az idei katari világbajnokságon.

A Manchester City emblematikus figurája természetesen a pályára sajnos nem térhet vissza, a közelmúltban épp fizikai állapotáról adott tájékoztatást, de arra készül, hogy Lionel Scaloni szövetségi kapitány stábjához csatlakozva egyfajta segédként ott lehessen az egykori játszótársak közelében a 2022-es világbajnokságon:

"Nagyon szeretnék ott lenni a többiekkel a világbajnokságon. Ez volt a közös célunk, együtt küzdöttem velük érte, és sajnos úgy alakult, hogy a pályán nem lehetek köztük, de a pályán kívül ott szeretnék lenni. Tájékoztattam már az ötletemről Lionel Scaloni szövetségi kapitányt és Claudio Tapia szövetségi elnököt, akikkel hamarosan le fogunk ülni. Bízom benne, hogy a jelenlétemmel a többiek segítségére tudok lenni, támogatni tudom majd a fiatalabbakat és még így is hasznos tagja tudnék lenni a vb-csapatnak."

Mint ismeretes, Agüero tavaly nyáron igazolt át a Barcelona csapatához, azonban nagyon nehezen indul számára a barcelonai kaland, hiszen a nyári sérülése miatt csak október 17-én debütálhatott új csapata színeiben. Az argentin csatár öt meccsen szerepelt, egy gólt szerzett a Real Madrid elleni El Clásicón, és mindössze egyetlen mérkőzést játszott végig a katalán klub színeiben. Az október 30-i, Deportivo Alavés elleni mérkőzés első félidejében pedig légzési nehézségekre panaszkodva kért cserét, melyet követően a kivizsgálás során szívritmus-zavart állapítottak meg nála. Mivel állapotában nem történt, egészsége érdekében jobbnak látták, ha a továbbiakban nem folytatja az élsportot, így fájó szívvel, de kénytelen volt bejelenteni visszavonulását.

A szívritmus-zavara miatti kényszerű kihagyása után a Barcelona csapatának argentin támadója 2021. december 15-én tartott sajtótájékoztatóján jelentette be visszavonulását az aktív játéktól, de érthető módon a sportágtól és szeretett csapattársaitól nem tud egy könnyen elszakadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5417641438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása