Futballtangó

Sergio Agüero bejelentette visszavonulását

2021. december 15. - _Adamo_

aguero_960px.jpg

A szívritmus-zavara miatti kényszerű kihagyása után a Barcelona csapatának argentin támadója, Sergio Agüero szerda délben tartott sajtótájékoztatóján bejelentette visszavonulását.

A hetek óta kényszerszünetet tartó rutinos argentin válogatott válogatott csatár, Sergio Agüero a Barcelona mai sajtótájékoztatóján jövőjéről adott tájékoztatást:

"Azért tartjuk ezt a sajtótájékoztatót, hogy bejelentsem, úgy döntöttem, hogy abbahagyom a profi labdarúgást. Nagyon nehéz pillanat ez. De meg kellett hoznom ezt a döntést a másfél hónappal ezelőtt történtek miatt az egészségem érdekében. Mindent megtettem azét, hogy maradjon reményem a folytatásra, de tíz nappal ezelőtt meg kellett hozzam a döntést. Büszke vagyok mindarra, amit elértem a karrieremben. Ötévesen értem először a labdához, és már akkor arról álmodtam, hogy profi lehessek."

Agüero idén nyáron igazolt át a Barcelona csapatához, azonban nagyon nehezen indul számára a barcelonai kaland, hiszen a nyári sérülése miatt csak október 17-én debütálhatott új csapata színeiben. Az argentin csatár öt meccsen szerepelt, egy gólt szerzett a Real Madrid elleni El Clásicón, és mindössze egyetlen mérkőzést játszott végig a katalán klub színeiben. Az október 30-i, Deportivo Alavés elleni mérkőzés első félidejében pedig légzési nehézségekre panaszkodva kért cserét, melyet követően a kivizsgálás során szívritmus-zavart állapítottak meg nála. Mivel állapotában nem történt, egészsége érdekében jobbnak látták, ha a továbbiakban nem folytatja az élsportot.

A 33 esztendős támadó igazi klublegenda lett a Manchester City csapatánál, ahol az elmúlt egy évtized alatt 182 bajnoki gólt szerzett 275 PL-találkozón, minden sorozatot beleszámítva pedig 2011 óta 390 mérkőzésen lépett pályára az égszínkékek szerelésében, és a klub történetének legeredményesebb játékosának mondhatja magát 260 találatával. Agüero a klubját öt PL-bajnoki címhez segítette, továbbá hatszor hódították el az angol Ligakupát, háromszor a Community Shieldet és egyszer az FA-kupát.

Pályafutása korábbi szakaszában 2006 és 2011 között az Atlético Madrid játékosa volt, mellyel 2010-ben Európa-ligát és európai Szuperkupát nyert. Hazájában az Independiente csapatában nevelkedett, melyhez korábbi állítása szerint karrierje végén szeretett volna visszatérni, ez azonban a kényszerű visszavonulása miatt nem valósulhatott meg.

„Köszönöm az Atlético Madridnak, hogy 18 éves koromban megadták nekem a nagy esélyt, és köszönöm a Manchester Citynek, nem kell elmondanom, hogy érzek a klub iránt és hogy mennyire jól bántak velem mindig is. Emelt fővel fejezem be. Nem tudom még, mi vár rám életem következő szakaszában, de azt tudom, hogy megannyi jó ember vesz körül. Mindig emlékezni fogok az együtt átélt csodálatos dolgokra" - tért ki korábbi csapataira.

Az argentin nemzeti válogatott színeiben 2006 óta 101 mérkőzésen lépett pályára és 41 találatot regisztrált. Tagja volt az idei Copa Américát megnyerő és a 2014-es vb-n ezüstérmes csapatnak, míg annak idején két junior világbajnokságot nyert és olimpiai bajnok lett a 2008-as pekingi argentin siker alkalmával. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2316784310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása