Futballtangó

Agüero hosszabb kihagyásra számíthat

2021. november 08. - _Adamo_

aguero9.jpg

A nyáron a Manchester City csapatát egy évtized után elhagyó Sergio Agüero kalandjai a Barcelonánál egyelőre finoman fogalmazva is balszerencsésen indultak.

A rutinos argentin támadó, Sergio Agüero nyáron összeszedett makacs vádlisérülése miatt csak októberben tudott debütálni a Barcelona színeiben. A Real Madrid elleni El Clásicón csereként beállva megszerezte első találatát a katalánok színeiben egy becsületgól formájában a 2-1-es vereség alkalmával, majd október 30-án, a Deportivo Alavés elleni bajnoki mérkőzés első félidejében le kellett őt cserélni, miután mellkasi fájdalmakra, légzési nehézségekre panaszkodott.

Agüerót kórházba szállították kivizsgálásra, megfigyelésre mely során szívritmus-zavart diagnosztizáltak nála. A Barcelona hivatalos közleményében arról ír, hogy dr. Josep Brugada spanyol kardiológus diagnosztikai és terápiás eljárásoknak vetette alá a játékost, s a következő három hónapban kiértékelik a kezelés hatékonyságát. Ezt követően kaphatunk majd képet a gyógyulásának üteméről és arról, hogy vajon mikor futballozhat ismét.

"Sziasztok Culék! Szerettem volna mindenkinek egy nagy ölelést küldeni. Köszönöm mindenkinek a rengeteg bátorító és támogató üzenetet. Nem tudunk mást tenni, várni kell az új hírekre. Ölelés mindenkinek!"

- üzente néhány nappal később Agüero.

A 33 esztendős csatár az utóbbi időben már a City-ben is egyre kevesebbszer egészséges, a 2020-2021-es idényben mindössze 20 pályára lépés jutott neki az angol klub színeiben. Agüero összességében egy évtized alatt 182 bajnoki gólt szerzett a City-ben 275 PL-találkozón, minden sorozatot beleszámítva pedig 2011 óta 390 mérkőzésen lépett pályára az égszínkékek szerelésében, és a klub történetének legeredményesebb játékosának mondhatja magát 260 találatával.

Bízunk benne, hogy Agüero állapotában pozitív javulás fog bekövetkezni a kezelések hatására, és hamarosan újra láthatjuk őt a futballpályákon.

aguero99.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8016747520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása