Futballtangó

A River Plate lett a 2021-es argentin bajnoki idény abszolút bajnoka

2021. december 19. - _Adamo_

rivertrofeo.png

A River Plate az argentin bajnoki címe után a minap újabb elismerést zsebelt be a Trofeo de Campeones (Bajnokok Trófeája) elhódításával.

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) két 2021-es kiírásának győztesének összecsapása, a Trofeo de Campeones keretein belül rendezett mérkőzés a végére a vártnál jóval simábban dőlt el a favorit javára, hiszen a River Plate 4-0-ra ütötte ki a Colón csapatát Santiago del Esteróban. A "milliomosok" szupertehetsége, Julián Álvarez két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

A River mezőnyfölénye ellenére az első félidő végéig nem tudtak előnybe kerülni, mígnem a 41. percben Simon jobb oldali beadását a gólfelelős, Julián Álvarez piszkálta be a kapu torkából a hálóba. A fordulást követően negyedóra sem telt el a mérkőzésből, amikor egy labdaszerzést követő lefordulás végeztével ismét Julián Álvarez volt eredményes, aki egy közeli kipattanót pofozott be éles szögből. A fölényben játszó River javára ezzel végképp eldőlt a mérkőzés, és bár a Santa féi csapat próbált nem alárendelt szerepet játszani, kevés lehetősége adódott a felzárkózásra. A hajrában a győztes újabb két góllal sokkolta áldozatát: Álvarez kapufája után Benjamin Rollheiser talált be, majd a duplázó zseni egy közvetlen gólpasszt is kiosztott, remek emelése után ugyanis a kolumbiai Jorge Carrascal gólja alakította ki a végeredményt.

Colón - River Plate 0-4 (0-1)
Gólszerzők: - ill. J. Álvarez (41., 58.), Rollheiser (84.), Carrascal (90.)

A River Plate koronázott sikeredzője, Marcelo Gallardo immár a 14. trófeáját nyerte edzőként a csapattal, korábban játékosként pedig további nyolc címet hódított el, így összességében 22 elsőséget gyűjtött be a klub alkalmazásában, mellyel beállította a legendás Ángel Labruna klubrekordját.

Az uruguayi válogatottat visszautasító 45 éves sikeredző igazi terepe az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupa ideit megelőző négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát. A klub egykori kiváló játékosának irányításával a "milliomosok" 2015-ben és 2018-ban a Libertadores-kupát, 2014-ben a Copa Sudamericanát nyerték meg, három alkalommal pedig a Recopa Sudamericanát zsebelték be.

A River Plate bajnoki címéről a közelmúltban bővebb írásban elemeztem Gallardo munkásságát és vettem górcső alá a csapat részletes teljesítményét.

Gallardo a következő trófeáját az argentin szuperkupa-mérkőzésen gyűjtheti be az ősi rivális Boca Juniors ellen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8216787746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása