Futballtangó

Gallardo marad a River Plate edzője

2021. december 08. - _Adamo_

gallardoo.jpg

Az argentin bajnoki címet megnyerő River Plate csapatának vezetőedzője, Marcelo Gallardo a szerdai napon hivatalos sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy még egy évig biztosan marad szeretett csapatánál.

A "milliomosok" sikeredzője korában úgy fogalmazott, hogy "élete legnehezebb döntése" előtt áll, mivel az általa annak idején játékosként is erősített klubtól az uruguayi válogatott szövetségi kapitányának csábították nagy erőkkel. Az argentin sajtó már hetek óta találgatta, hogy ki lehet az utódja, azonban Gallardo végre minden kétséget eloszlatott:

"Úgy döntöttem, hogy továbbra is maradok még egy évet biztosan. Ez a legjobb döntés, amit hozhattam, megéri itt dolgozni."

Gallardo 2014 óta 13 trófeát nyert a River Plate edzőjeként, a hőn áhított bajnoki címet éppen a mostani, 2021-es országos bajnoki kiírásban hódították el először, miközben hat alkalommal nyertek nemzetközi trófeát. Az igazi terepe az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupa ideit megelőző négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát. A klub egykori kiváló játékosának irányításával a "milliomosok" 2015-ben és 2018-ban a Libertadores-kupát, 2014-ben a Copa Sudamericanát nyerték meg, három alkalommal pedig a Recopa Sudamericanát zsebelték be.

A River Plate csapata a csütörtöki napra, a 2018-as Libertadores-kupa megnyerésének harmadik évfordulójára való tekintettel hatalmas ünnepséget tervez a Monumentalban, amelyben így Gallardo szoboravatása mellett a tréner maradása kapcsán végképp lesz okuk az ünneplésre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3216777346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása