Futballtangó

A River Plate nyerte a Bajnokok Trófeáját

2023. december 23. - _Adamo_

rivros.JPG

A River Plate nyerte a Bajnokok Trófeáját (Trofeo de Campeones), miután szombatra virradóra 2-0-ra legyőzte a Rosário Centralt a Santiago del Esteróban rendezett összecsapáson.

Az idei két argentin bajnoki kiírás nyerteseinek találkozóján a River Plate és a Rosário Central mérte össze tudását egymással semleges környezetben.

A "milliomosok" nagy kedvvel vetették bele magukat a küzdelmekbe és jókora fölényben játszottak. A River egymás után alakította ki a helyzeteket, melyek azonban rendre kimaradtak. Az első kezdőmérkőzésén pályára lépő Echeverri nagyon aktívan futballozott, de az ifjú tehetség helyzetei rendre kimaradtak. Menet közben De La Cruz egy távoli fejessel veszélyeztetett, míg P. Solari egy ziccer végén a kapufát találta el. Az első félidő hajrájában a Central egyre többször jött ki a szorításból, azonban nem sokkal a szünet előtt a River egy kontrából megszerezte a vezetést, P. Solari jobb oldali beadását követően Facundo Colidio a kapu torkából juttatta a játékszert a hálóba. A második félidőt a rosárióiak kezdték aktívabban, és néhány egyenlítési lehetőséget is kidolgoztak, azonban képtelenek voltak betalálni. Ráadásul negyedóra elteltével létszámhátrányba kerültek, ugyanis Campaz egy elkésett belépővel hátulról szállt bele ellenfelével. A River az emberelőny birtokában magabiztosan futballozott, és amikor kedve úgy tartotta, helyzetet alakított ki. Negyedórával a vége előtt egy látványos gurigázgatás végén a csereként beállt Ignácio Fernández talált a kapuba. A Central erejéből csak egy lesgólra futotta a hajrában, melyet a játékvezető nem adott meg, így képtelenek voltak szépíteni.

Az országos rekordbajnok River Plate a 2021-es sikere után másodszor nyerte meg ezt a kiírást.

River Plate - Rosário Central 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Colidio (41.), I. Fernández (76.), ill. -
Kiállítva: - ill. Campaz (60.)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2118286947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása