Futballtangó

Öt helyen változott az argentin válogatott kerete a vb-hez képest

2024. június 16. - _Adamo_

scaloniargentina1.JPG

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni a szombati napon kijelölte az Albiceleste végleges keretét a június 20-án kezdődő Copa Américára.

Az argentin válogatott előzetesen megadott, 29 fős keretéből még hárman kerültek ki, hogy kialakuljon a kontinensviadalon résztvevő 26 fős névsor. Lionel Scaloni döntése értelmében Leonardo Balerdi és Valentín Barco mellett kisebb meglepetésre Ángel Correa sem lett tagja a végleges névsornak.

A kiszivárgott hírek szerint a szövetségi kapitány Germán Pezzella és Marcos Acuna esetleges nem megfelelő fizikai kondíciója miatt tartotta mostanáig a keretben Balerdit és Barcót, ám miután meggyőződött róluk, hogy a két stabil csapattag bevethető formában van, nem számított a fiatalokra. Ezzel szemben az Intertől az elmúlt szezont kölcsönben a Monzában töltő Valentín Carboni annyira meggyőzte a kapitányt, hogy a 19 éves támadó középpályás kiszorította a keretből az Atlético Madrid világbajnokát. Ezzel együtt is, Scaloni az eddigi legnehezebb kerethirdetésének minősítette a mostanit.

Correa kihagyásával az is eldőlt, hogy a 2022-es katari világbajnokságot megnyerő argentin válogatott keretéből összesen öten nem lesznek ott a másfél évvel később esedékes következő megméretésen. A Copa Américán szereplő keretbe Ángel Correa mellett nem került be a pozitív doppingtesztje miatt eltiltott Alejandro "Papu" Gómez, aki a vb után már egyébként sem volt tagja a válogatottnak, mint ahogyan az is korábban eldőlt, hogy Juan Foyth és Paulo Dybala sem lesz ott a csapatban, Thiago Almada pedig ezen a nyáron az olimpián kaphat fontos szerepet.

Az elmúlt időszakban az argentin válogatott Ecuadort 1-0-ra győzte le, Guatemalát pedig 4-1-re verte a torna előtti két amerikai felkészülési mérkőzésén. Scaloni ezen találkozók után hirdette ki a végső keretét.

Argentína jövő csütörtökről péntekre virradóra Kanada ellen játssza a Copa América nyitómeccsét, majd a következő ellenfelek Chile és Peru lesznek még a csoportkörben.

Az argentin válogatott kerete:

 

Kapusok: Franco Armani (River Plate), Gerónimo Rulli (AFC Ajax), Emiliano Martínez (Aston Villa)
Hátvédek: Gonzalo Montiel (Nottingham Forest), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Cristian Romero (Tottenham), Germán Pezzella (Real Betis), Lucas Martínez Quarta (Fiorentina), Nicolás Otamendi (Benfica), Lisandro Martínez (Manchester United), Marcos Acuna (Sevilla), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon)
Középpályások: Guido Rodríguez (Real Betis), Leandro Paredes (AS Roma), Alexis Mac Allister (Liverpool), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Enzo Fernández (Chelsea), Giovani Lo Celso (Tottenham), Ángel Di María (Benfica), Valentín Carboni (Monza)
Támadók: Lionel Messi (Inter Miami), Alejandro Garnacho (Manchester United), Nicolás González (Fiorentina), Lautaro Martínez (Inter), Julián Álvarez (Manchester City)

arg26copa.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5718428755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása