Futballtangó

A vesztes kupadöntő után lemondott a Boca Juniors vezetőedzője

2023. november 09. - _Adamo_

almironbocaflu.png

Miután a Boca Juniors hosszabbításban elvesztette a Libertadores-kupa döntőjét, másnap a csapat vezetőedzője, Jorge Almirón lemondott posztjáról.

Jorge Almirón április óta irányította a Boca Juniorst, azonban a csapat mindkét idei bajnoki kiírásban gyengén szerepelt vele. Ugyanakkor az 52 éves tréner kezei alatt hősies menetelést mutattak be a Libertadores-kupában, három párharcot tizenegyesekkel nyert meg, ám a múlt hétvégéi döntőben hosszabbításban alul maradt a Fluminensével szemben.

“Soha nem akarsz elhagyni egy olyan klubot, mint a Boca, ez egy nagyon fájdalmas döntés, de meg vagyok győződve, hogy ez volt a helyes döntés. Örökké a szívemben fogom viselni azt a szeretetet, amelyet a Boca-szurkolóktól kaptam. Büszke vagyok rá, hogy a világ egyik legnagyobb klubjának edzője lehettem. A riói mozgósítást sosem fogom felejteni, a Boca szurkolói a legnagyobbak” – búcsúzott a vezetőedző.

Almirón összmérlege 43 mérkőzésen 17-13-13 volt, ami egy ilyen szintű csapatnál óhatatlanul kevés. A Boca irányítását átmenetileg ismét Mariano Herrón vette át, aki már a legutóbbi edzőváltásnál is beugrott a kispadra.

Természetesen az argentin sajtóban máris megindultak a találgatások, rendszerint több edző nevét is bedobták, akik közül kikerülhet majd Almirón utódja. Érzelmi okokból is leginkább a Bocához ezer szállal kötődő, egykori játékosok neve merült fel. A leginkább kézenfekvő opció Guillermo Barros Schelotto lehet, aki annak idején játékosként is erősítette a csapatot, majd edzőként is tevékenykedett a klubnál, a 2018-as Libertadores-kupa döntő-után távozott. Azóta az MLS-ben és szövetségi kapitányként is kipróbálhatta magát, de ahogy a csapat, úgy ő sem találta meg hosszú távon a számításait azóta. Barros Schelottót múlt hónapban menesztették a paraguayi válogatott éléről, szabadúszóként elérhető.

Ugyancsak szóba került Martín Palermo (Platense) és Carlos Tévez (Independiente) kinevezése, hiszen mindketten a klub játékosai voltak és mindketten feltörekvő, tehetséges edzők, de mindketten jelenleg is munkaviszonyban állnak egy másik élvonalbeli csapattal.

A Racingtól a közelmúltban távozó Fernando Gago korábban szintén volt a Boca játékosa, míg a klubnál az utánpótlásban már dolgozó Diego Martínez kinevezése már tavasszal is szóba került. Továbbá az egyes lapok úgy vélik, hogy Ricardo Gareca, Alexander Medina vagy éppen Gabriel Milito szintén opcó lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9118254517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása