Futballtangó

Ki lesz a Boca Juniors új edzője?

2023. április 04. - _Adamo_

ibarrabocaout.png

Az argentin bajnoki címvédő Boca Juniors a Liga Profesional 2023-as kiírásában mutatott gyenge rajt után az elmúlt héten menesztette vezetőedzőjét, Hugo Ibarrát.

A Boca Juniors irányítását a csapat egykori játékosa, Hugo Ibarra tavaly júliusban megbízott edzőként vette át a Sebastián Battaglia menesztését követően. Miután megnyerték a tavalyi bajnoki címet, 2023 végéig megújították a megállapodását. A 48 éves tréner vezetésével azonban a Boca mérsékelten kezdte a Liga Profesional 2023-as idényét, nyolc forduló alatt 11 pontot szerzett úgy, hogy az utolsó három mérkőzésén nyeretlen maradt, egyetlen pontot szerzett. Ibarra összesen 36 meccsen vezette a csapatot, melyből húszat nyertek meg hét döntetlen és kilenc vereség mellett.

Az elmúlt hétvégén a csapatot Mariano Herrón irányította megbízott edzőként, akinek közbenjárásával a Xeneize 3-0-s győzelmet aratott a Barracas Central vendégeként. Mielőtt azonban felmerült volna, hogy a fiatal edző megbízottként továbbra is maradjon, leszögezte, hogy csak rövid távon gondolkodik:

"Igyekszem a lehető legtöbbet kihozni abból az időszakból, ami rajtam múlik. Ezúttal itt kell segítenem. A vasárnapi edzést még biztosan én tartom, utána egyelőre nem tudom miként alakul a folytatás" - mondta az ideiglenes edző a győztes meccs után.

Ibarra távozása után az argentin sajtóban számtalan találgatás röppent fel arról, hogy ki legyen a Boca Juniors edzője. A megerősítettek infók szerint Gerardo "Tata" Martino tárgyalt a klub vezetőségével, ám a kezdeti közös érdeklődés után a korábbi argentin szövetségi kapitány elutasította a lehetőséget. Biztosan nem lesz a Boca edzője a jelenleg a Platensét irányító egykori klublegenda, Martín Palermo sem, míg a tavaly a Patronatóval Copa Argentinát nyerő, jelenleg a paraguayi Cerro Portenót trenírozó Facundo Sava szintén cáfolta a megkeresést.

Ugyanakkor a híresztelések szerint valós opció lehet a 73 éves José Pékerman kinevezése, aki legutóbb a venezuelai válogatottat irányította, valamint szóba került a világbajnokságon még Uruguay válogatottját vezénylő Diego Alonso színrelépése, és a legutóbb a Véleznél menesztett Alexander Medina kinevezése is.

A tavalyi meglepetéscsapat Tigre edzője, Diego Martínez szintén élő szerződéssel bír egy csapattal, mégsem tagadta, hogy érdekelné őt, ha szóba kerülne a lehetőség:

"Nem beszéltem a Bocával és tudtommal a klubok között sem történt kommunikáció. A két klub közti jó viszony miatt teljesen érthető, hogy felmerültek ilyen pletykák. Álszentség lenne azt mondanom, hogy nem érdekelne a lehetőséget, mert mindannyian tudjuk, hogy mit jelent a Boca edzőjének lenni. Nagyon boldognak érzem magam a Tigrében. Nagyra értékelem az egyesületet, minden dolgozót, érezzük a szurkolkók szeretetét is, ami nagyon fontos. Úgy gondolom, hogy a tavalyi szereplésünk után idén már a legjobb csapatok is tisztelnek bennünket. Ha valóban fennállna a váltás lehetősége, akkor le fogunk ülni és megvitatjuk, hogy mi a legjobb" - fogalmazott a 44 esztendős tréner.

A tréner a 2022-es első kiírásban, a Copa de la Liga Profesional döntőig vezette csapatát, melyet éppen a Boca ellen vesztett el, míg a Liga Profesionalban a 28 csapatos mezőny hetedik helyén végzett.

A Boca péntekre virradóra megkezdi szereplését a Libertadores-kupában, lehet, hogy azon a mérkőzésen még ismét a megbízott edző fog irányítani, de belátható időn belül biztosan ki fognak nevezni egy új, külsős személyt a főállású vezetőedzői posztra.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8818093762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása