Futballtangó

Bombaformában kezdte a szezont az Inter új csapatkapitánya

2023. október 24. - _Adamo_

lautarocaptain.jpg

Az Inter argentin támadója, Lautaro Martínez már évek óta a csapat meghatározó játékosának számít, de a 2023-2024-es idénytől minden eddiginél komolyabb szerep hárul rá. A világbajnok csatár átérezve a csapatkapitányi karszalag súlyát játszik még keményebben és eredményesebben.

Az előző idényben BL-döntőt játszó Inter az aktuális szezontól nevezte ki állandó csapatkapitányának Lautaro Martínezt.

A 26 éves támadó a karszalag mellé a 10-es mezt is megkapta. A megtisztelő címeket maximálisan komolyan véve,  ellenállhatatlan formában kezdte az új szezont, a milánói csapat egykori argentin kiválóságaihoz méltóan futballozik.

Martínez 2018 nyarán szerződött a Racing Clubtól a Nerazzurrihoz, ahol már eddig is meghatározó játékos volt. Korábban azonban Edin Dzeko és/vagy Romelu Lukaku mellett egyfajta szárnysegéd volt a rutinosabb társa mellett, aki időnként főszereplővé lépett elő, mostantól viszont ki kellett lépnie más árnyékából, és meg is tette. Ékpárja mostanság Marcus Thuram, míg Alexis Sánchez vagy a jelenleg sérült Marko Arnautovic már legfeljebb kiegészítő ember a csatársoban.

Martínez az első öt szezonja alatt 102 gólt szerzett az Inter színeiben, a 2021-2022-es idényben 49 meccsen 25, a legutóbbi kiírásban 57 találkozón 28 találat fűződött a nevéhez.

Az elmúlt években rendszeres téma volt, hogy egyes Premier League-csapatok, vagy éppen a Barcelona érdeklődik iránta, idén nyáron pedig Szaúd-Arábiából is kapott megkeresést, melyet nem is titkolt:

“Én is kaptam egy mesés ajánlatot Szaúd-Arábiából, rengeteg pénzről szólt, de visszautasítottam. Továbbra is a legmagasabb szinten szeretnék futballozni, az Inter a második otthonom lett és csapatkapitány lehetek a következő szezontól, ennél több motivációra nincs szükségem. Szeretnék a lehető legjobban felkészülni a következő Copa Américára és a világbajnokságra, hogy minél jobban segíthessem a válogatottat, ehhez pedig Európában kell játszanom."

Martínez a Serie A aktuálisan zajló kiírásában az első kilenc fordulóban 11 gólt szerzett, miután a Monza elleni első fordulós és a Fiorentina elleni harmadik körös duplái után szeptember 30-án a Salernitana elleni bajnokin csereként beállva lőtt mesternégyest.

Összességében minden sorozatot figyelembe véve 11 meccs alatt 12-szer volt eredményes klubcsapatában az új idényben, valamint két gólpasszt is adott.

Martínez eddigi milánói éveit tekintve messze most kezdte legjobban a szezont, és minden esélye megvan rá, hogy az idény végén túlszárnyalja majd az eddigi legjobb szezonja góltermését.

"Úgy gondolom, hogy ezzel a teljesítménnyel esélye lehet jövőre az Aranylabdáért is harcba szállni. Azt nem mondom, hogy biztosan megnyeri, de a jelenlegi formáját egy lapon említhetjük a világ legjobb csatáraival" - magasztalta teljesítményét az Inter vezetőedzője, Simone Inzaghi.

Martínez a 11 bajnoki góljával máris ötgólos előnnyel vezeti a Serie A góllövőlistáját (a tavalyi gólkirály Victor Osimhen hat góllal követi), miközben csak összehasonlításként Erling Haaland (Manchester City) kilenc vagy Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) nyolc gólt szerzett az aktuális bajnoki idényben.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8118241301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása