Futballtangó

Argentin és brazil párharcok a Libertadores-kupában

2024. június 04. - _Adamo_

libtr.JPG

A csoportkör lezárása után hétfőn megtartották a Libertadores-kupa egyenes kieséses szakaszának sorsolását.

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőjének sorsolásán meghatározták a 2024-es kiírás további ágrajzát, azonban egyetlen kérdés maradt, mivel a C csoportban két elmaradt mérkőzést a héten pótolnak. A bolíviai The Strongest már biztosan továbbjutott az első vagy a második helyen, a másik kiadó helyért a brazil Grémio és a chilei Huachipato küzd.

Ami viszont biztossá vált, hogy a három argentin csapatból kettő már a nyolcaddöntőben találkozik egymással, ugyanis a Talleres Córdobát és a River Plate-et összesorsolták, miközben a San Lorenzo együttese az Atlético Mineiro elleni párharcot tulajdonképpen az esélytelenek nyugalmával várhatja a csapat elmúlt időszakbeli formája okán.

Amennyiben úgy számolunk, hogy a "milliomosok" sokáig juthatnak, akkor látható, hogy továbbjutás esetén a chilei Colo-Colo vagy a kolumbiai Atlético Júnior lenne Martín Demichelis csapatának ellenfele, utána pedig az elődöntőben például az Atlético Mineiro vagy a Fluminense következhetne. Mint ismeretes, a Libertadores-kupa idei döntőjét november 30-án a Buenos Aires-i Estadio Monumentalban rendezik, ezért is lenne különösen fontos a River menetelése.

Nemcsak két argentint, hanem két brazilt is összesorsoltak egymással, hiszen az már biztos, hogy a Palmeiras ellenfele a Botafogo lesz. Ugyancsak pikáns párharc lehet, hogy a Flamengo ismét összekerült csoportellenfelével, a Bolívarral, ráadásul a csoportkörben a La Paz-i magaslaton a hazai csapat 2-1-re legyőzte a rióiakat, majd a Maracanában 4-0-s hazai siker született. De akár még a címvédő Fluminense is játszhat egy honfitárssal, ha a Grémio a második helyen jut tovább a folyamatban lévő csoportból.

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőit augusztusban, míg a negyeddöntőket szeptemberben, az elődöntőket októberben játsszák. A sorozat idei döntőjére november 30-án kerül sor Buenos Airesben.

A Libertadores-kupa nyolcaddöntőinek párosításai

 

San Lorenzo (argentin) - Atlético Mineiro (brazil)
A C csoport második helyezettje - Fluminense (brazil)
Talleres Córdoba (argentin ) - River Plate (argentin)
Colo-Colo (chilei) - Atlético Júnior (kolumbiai)
Nacional (uruguayi) - Sao Paulo (brazil)
Botafogo (brazil) - Palmeiras (brazil)
Penarol (uruguayi) - A C csoport első helyezettje
Flamengo (brazil) - Bolívar (bolíviai)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr918420985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása