Futballtangó

Kisorsolták az idei U17-es világbajnokság csoportjait

2023. szeptember 17. - _Adamo_

u17wc.jpg

A FIFA a pénteki napon tűzte ki az idei U17-es világbajnokság csoportbeosztását, melyre az év végén kerülhet sor Indonéziában

A 2023-as U17-es világbajnokságot eredetileg Peruban rendezték volna meg, azonban a nemzetközi szövetség idén áprilisban elvette a rendezés jogát a dél-amerikai országtól, miután nem teljesítette a vállalt infrastrukturális beruházásokat. Az új helyszín Indonézia lett, melytől az Izrael ellenes megszólalások miatt elvették az idei U20-as vb-rendezést.

A 24 csapatos mezőnyben a résztvevőket hat darab négytagú csoportba osztották. Egy csoportba került például Brazília és Anglia, Spanyolország és Kanada, Franciaország és az Egyesült Államok, vagy éppen Németország és Mexikó. Az argentin U17-es válogatott ellenfelei Japán, Lengyelország és Szenegál lesznek a csoportkörben.

A Diego Placente által irányított korosztályos nemzeti csapat legnagyobb tehetsége Claudio Echeverri lehet, aki az elmúlt hónapokban a River Plate felnőtt csapatában is bemutatkozott.

A korosztály világbajnokságát az ezúttal hiányzó Nigéria nyerte meg a legtöbbször, összesen öt alkalommal első, háromszor második helyet ért el. Többszörös győztesnek még Brazília (4), valamint Ghána és Mexikó (2-2) mondhatja magát.

A 2023-as U17-es világbajnokság csoportbeosztása:


A csoport: Indonézia, Ecuador, Panama, Marokkó
B csoport: Spanyolország, Kanada, Mali, Üzbegisztán
C csoport: Brazília, Irán, Új-Kaledónia, Anglia
D csoport: Japán, Lengyelország, Argentína, Szenegál
E csoport: Franciaország, Burkina Faso, Dél-Korea, Egyesült Államok
F csoport: Mexikó, Németország, Venezuela, Új-Zéland

A korosztályos viadalt november 10-től demceber 2-ig rendezik meg. A csoportkör végén valamennyi csoportból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut tovább a legjobb 16 között az egyenes kieséses szakaszba.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5918215707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása