Futballtangó

Az U17-es világbajnokságra készül az argentin korosztályos válogatott

2023. október 28. - _Adamo_

arg17u.JPG

November 10-től december 2-ig Indonéziában rendezik az idei U17-es világbajnokságot.

Az argentin korosztályos válogatott a 2023-as U17-es Dél-Amerika-bajnokságon elért harmadik helyezéssel kvalifikálta magát az idei korosztályos világbajnokságra.

Az egykori válogatott hátvéd, Diego Placente által irányított argentin nemzeti együttes a csoportkörben Szenegállal (november 11.), Japánnal (november 14.) és Lengyelországgal (november 17.) mérheti össze tudását.

Az egyes csoportokból az első két helyezett és a négy legjobb harmadik helyezett jut tovább a legjobb 16 közé, ahonnan az egyenes kieséses szakaszban folytatódnak tovább a küzdelmek. Az argentin válogatott kerete jó képességű, tehetséges labdarúgókból áll, de a legerősebb csapatok közé aligha sorolható, a hazai sajtó azonban a csoportkörből való továbbjutást szinte kötelezően elvárja.

Az Albiceleste keretébe a River Plate öt, a Vélez Sarsfield és a Lanús három-három játékost delegált. Természetesen bekerült a névsorba a "milliomosok" nagy tehetsége, Claudio Echeverri, akit sokan a következő évtizedek meghatározó argentin játékosának tartanak. Továbbá Santiago López vagy Agustín Ruberto szintén hatalmas ígéret. Nem lesz ott viszont a világbajnokságon a Vélez kiválósága, Gianluca Prestianni, aki már az utolsó összetartásra sem kapott meghívást, de a nagyobb hiányzók közé sorolhatjuk  Camilo Rey Domenech (Boca Juniors) vagy Gonzalo Escudero (Racing Club) távolmaradását is.

Az U17-es világbajnokság csoportbeosztása:


A csoport: Indonézia, Ecuador, Panama, Marokkó
B csoport: Spanyolország, Kanada, Mali, Üzbegisztán
C csoport: Brazília, Irán, Új-Kaledónia, Anglia
D csoport: Japán, Lengyelország, Argentína, Szenegál
E csoport: Franciaország, Burkina Faso, Dél-Korea, Egyesült Államok
F csoport: Mexikó, Németország, Venezuela, Új-Zéland

Az argentin U17-es válogatott kerete:


Kapusok: Froilán Díaz (Unión), Jeremías Florentín (Talleres de Córdoba), Franco Villalba (Vélez Sarsfield)
Hátvédek: Dylan Gorosito (Boca Juniors), Ulises Giménez (River Plate), Juan Giménez (Rosario Central), Valente Pierani (Estudiantes de La Plata), Tobías Palacio (Argentinos Juniors), Juan Manuel Villalba (Vélez Sarsfield), Octavio Ontivero (Lanús)
Középpályások: Gustavo Albarracín (Talleres de Córdoba), Kevin Gutiérrez (Rosario Central), Valentino Acuña (Newell’s), Thiago Laplace (Lanús), Mariano Gerez (Lanús), Franco Mastantuono (River Plate), Claudio Echeverri (River Plate).
Támadók: Ian Subiabre (River Plate), Santiago López (Independiente), Maher Carrizo (Vélez Sarsfield), Agustín Ruberto (River Plate).

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5918244789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása