Futballtangó

A Defensa a brazil éllovas kiejtésével elődöntős a Copa Sudamericanában

2023. szeptember 04. - _Adamo_

defbot.png

A héten rendezték meg a Copa Sudamericana negyeddöntőinek visszavágóit, melyet követően eldőlt, hogy mely csapatok jutottak be a legjobb négy közé a második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozatban.

A Copa Sudamericana legjobb nyolc csapata között versenyben lévő két argentin együttes közül az egyik bravúrral továbbjutott, a másik pedig minden igyekezet ellenére, balszerencsés módon kiesett.

A négy közé kerülésért két argentin-brazil párharcot is rendeztek. A Defensa y Justicia az idegenbeli 1-1-es döntetlen után hazai környezetben nagy csatában 2-1-re legyőzte a brazil országos bajnokság aktuális kiírását magabiztosan vezető Botafogót, így Julio Vaccari együttese bejutott az elődöntőbe. 

Ezzel szemben az Estudiantes La Plata alulmaradt a Corinthians elleni párharcban, miután az első meccs 1-0-s elvesztése után a Pincha hazai pályán ugyanilyen arányban diadalmaskodott, az ezt követő tizenegyespárbajt viszont elvesztette. Eduardo Domínguez csapata a visszavágón végig fölényben futballozott, számtalan alkalommal eldönthette volna a továbbjutás kérdését, Cassio azonban remek védéseket mutatott be, az Estudiantes futballistái pedig ezen felül négy(!) kapufát lőttek, és a tizenegyespárbajban is kétszer a lécet zörgették meg.

Az Halcón ellenfele a döntőbe jutásért a Sao Paulót tizenegyesekkel búcsúztató LDU Quito lesz, míg az elődöntő negyedik résztvevője a szintén brazil Fortaleza.

A Defensa korábban 2020-ban már megnyerte ezt a sorozatot, most pedig újra közel kerülhet hozzá.

A Copa Sudamericana negyeddöntők visszavágóinak eredményei:

Estudiantes La Plata (argentin) – Corinthians (brazil) 1-0
Továbbjutott: a Corintians 1-1 után tizenegyesekkel

Defensa y Justicia (argentin) – Botafogo (brazil) 2-1
Továbbjutott: a Defensa y Justicia 3-2-es összesítéssel

Fortaleza (brazil) – América Mineiro (brazil) 2-1
Továbbjutott: a Fortaleza 5-2-es összesítéssel

Sao Paulo (brazil) – LDU Quito (ecuadori) 1-0
Továbbjutott: az LDU Quito 2-2 után tizenegyesekkel

A Copa Sudamericana további ágrajza:

copasud4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1918206639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása