Futballtangó

Copa Sudamericana: kialakult a döntő párosítása, nem jutott be a Defensa

2023. október 07. - _Adamo_

defldu1.jpg

A Copa Sudamericana elődöntőjében érdekelt egyetlen argentin csapat, a Defensa y Justicia nem tudott csodát tenni és elvesztette az ecuadori LDU Quito elleni párharcot, így nem jutott be a második számú dél-amerikai nemzetközi sorozat fináléjába.

A Defensa y Justicia azt követően, hogy 3-0-ra elvesztette a párharc első mérkőzését, a visszavágón számtalan ígéretes lehetőség ellenére csak gól nélküli döntetlenre volt képes a Lanús stadionjában az LDU Quito ellen. Julio Vaccari fiai az első félidőben hatalmas elánnal futballoztak, igyekeztek megkezdeni a hátrány ledolgozosátá, azonban csak kimaradt lehetőségekig és kapufáig jutottak. Ahogy haladt előre a mérkőzés, a Defensa úgy mondott le egyre inkább a továbbjutásról, mivel képtelen volt közelebb zárkózni. Az LDU biztosan tartotta meg összetettbeli háromgólos előnyét, Guerreróék egy-egy kontrából akár a visszavágót is megnyerhették volna, de a továbbjutásuk így sem forgott veszélyben.

Az LDU Quito a 2009-es megnyert és a 2011-es elvesztett finálé után harmadszor játszhat döntőt a második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozatban. A 2020-as győztes argentin csapat ezúttal nem jutott be a döntőbe.

Defensa y Justicia – LDU Quito 0-0 (0-0)
Gólszerzők:  ill. 
Továbbjutott: az LDU Quito 3-0-s összesítéssel

 

Az LDU Quito ellenfele a brazil Fortaleza lesz a sorozat október 28-i döntőjében az uruguayi Maldonadóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4818229541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása