Futballtangó

A Racing és a Lanús továbbjutott a Copa Sudamericanában

2024. augusztus 24. - _Adamo_

lanusracing.JPG

Az elmúlt két játékhéten bonyolították le a Copa Sudamericana nyolcaddöntős párharcainak összecsapásait.

A második számú dél-amerikai nemzetközi vetélkedés, a Copa Sudamericana legjobb 16 csapata között öt argentin csapat volt érdekelt, melyek közül csak ketten jutottak tovább a negyeddöntőbe.

Az egész kör legsimább párharcát a Racing Club vívta, amely kettős győzelemmel és 8-1-es összesítéssel múlta felül a chilei Huachipatót, így Gustavo Costas együttese különösebb megerőltetés nélkül masírozott be a következő fordulóba.

Ennél valamivel ugyan nehezebb dolga volt, de a Lanús is relatíve simán abszolválta a címvédő LDU Quito elleni párharcot. Eduardo Salvióék idegenben 2-1-re, hazai környezetben 3-1-re múlták felül az ecuadori ellenfelet.

A Boca Juniors meglehetősen fájdalmas körülmények közt búcsúzott a sorozattól, ugyanis a Xeneize az első mérkőzést még 1-0-ra megnyerte a Cruzeiro ellen, a visszavágón azonban már az első percben tíz emberre fogyatkozott Advíncula kiállítása miatt. Ennek ellenére Diego Martínez csapata hiába került kétgólos hátrányba, szépíteni tudott, mellyel kiharcolta a tizenegyespárbajt, ott viszont az ötödik párban Miguel Merentiel a kapu fölé bombázott, ami a hősiesen küzdő arany-kékek kiesését jelentette.

A Rosário Central a hazai döntetlen után idegenben 3-1 arányban maradt alul a tavalyi döntős Fortaleza ellen, így képtelen volt igazán megnehezíteni a brazil csapat dolgát.

Eközben a Belgrano idegenben egyel, hazai pályán pedig kettővel kapott ki a brazil Athletico Paranaensétől, kettős vereséggel fejezte be a nemzetközi szereplését.

A legjobb nyolc között a Racing Club ellenfele a "kalózokat" búcsúztató Athletico Paranaense lesz, míg a Lanús majd a kolumbiai Independiente Medellínnel találkozik. Némileg kedvező lehet, hogy a két csapat ellentétes ágra került, vagyis legfeljebb a döntőben találkozhatnának egymással, ha eljutnak addig.

Copa Sudamericana, a nyolcaddöntők eredményei

 

Huachipato (chilei) - Racing Club (argentin) 0-2 és 1-6
Red Bull Bragantino (brazil) - Corinthians (brazil) 1-2 és 2-1 - tizenegyesekkel: 4-5
Rosário Central (argentin) - Fortaleza (brazil) 1-1 és 1-3
Palestino (chilei) - Independiente Medellín (kolumbiai) 2-2 és 0-4
LDU Quito (ecuadori) - Lanús (argentin) 1-2 és 1-3
Libertad (paraguayi) - Sportivo Ameliano (paraguayi) 1-1 és 0-0 - tizenegyesekkel: 4-3
Athletico Paranaense (brazil) - Belgrano (argentin) 2-1 és 2-0
Boca Juniors (argentin) - Cruzeiro (brazil) 1-0 és 1-2 - tizenegyesekkel: 4-5

Copa Sudamericana, a negyeddöntők párosításai

 

Fortaleza - Corinthians
Libertad - Cruzeiro
Lanús - Independiente Medellín
Athletico Paranaense - Racing Club

A negyeddöntők első mérkőzéseit szeptember 17. és 19. között rendezik, a visszavágókra szeptember 24. és 26. között kerül sor.

A Copa Sudamericana idei döntőjét november 23-án Asunciónban tartják.

copasud8ag.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr3518472257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása