Futballtangó

Copa Sudamericana: két argentin csapat jutott a nyolc közé

2023. augusztus 13. - _Adamo_

defestu.JPG

A Libertadores-kupa mellett a második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozatban, a Copa Sudamericanában is lebonyolították a nyolcaddöntőket.

A Copa Sudamericana legjobb nyolc csapata közé két argentin egylet jutott be, miután a másik két még versenyben lévő együttes elbúcsúzott a 16 között.

A Defensa y Justicia két egygólos győzelem jóvoltából viszonylag magabiztosan abszolválta a maga párharcát az ecuadori Emelec ellen. Julio Vaccari jó passzban lévő csapata az idegenbeli első összecsapáson hátrányból fordított a hajrában, a második meccsen pedig a második félidőben vitte be a megnyugvást jelentő győztes gólt. Az Halcóntól ugyan sokat várhatunk a jó formája miatt, de a következő körben a brazil listavezető Botafogo lesz az ellenfele, amely vízválasztó lehet a további nemzetközi menetelés szempontjából.

Még ennél is simább kettős győzelemmel jutott tovább az Estudiantes La Plata, amely odahaza 3-0-ra, idegenben 2-0-ra verte a Goiást a nyolc közé jutásért. A River egykori tehetsége, Benjamín Rollheiser a két találkozón együttesen három gólt szerzett, így oroszlánrészt vállalt a Picha sikeréből. Eduardo Domínguez csapata a következő körben újabb brazil csapattal találkozik, a Corinthians testén keresztül vezet az út a négy közé.

Ezzel szemben a Newell's Old Boys az idegenbeli 2-1-es vereség után hazai pályán csak gól nélküli döntetlenre volt képes a Corinthians ellen, így a rosárióiak kiestek a kupából. Továbbjutás esetén pedig az Estudiantesszel találkozhattak volna.

Nem folytatja a nemzetközi szereplését a Liga Profesional előző felvonásában ígéretesen teljesítő San Lorenzo sem, miután a Ciclón a hazai 1-0-s győzelem után idegenben 2-0-ra maradt alul a Sao Paulo ellen, amelyben Jonathan Calleri is eredményes volt.

A Copa Sudamericana nyolcaddöntők visszavágóinak eredményei:

Fortaleza (brazil) - Libertad (paraguayi) 2-1
Továbbjutott: a Fortaleza 2-1-es összesítéssel

Defensa y Justicia (argentin) - Emelec (ecuadori) 1-0
Továbbjutott: a Defensa y Justicia 3-1-es összesítéssel

Newell’s Old Boys (argentin) - Corinthians (brazil) 0-0
Továbbjutott: a Corinthians 2-1-es összesítéssel

Goiás (brazil) - Estudiantes La Plata (argentin) 0-2
Továbbjutott: az Estudiantes La Plata 5-0-s összesítéssel

Guaraní (paraguayi) - Botafogo (brazil) 0-0
Továbbjutott: a Botafogo 2-1-es összesítéssel

Sao Paulo (brazil) - San Lorenzo (argentin) 2-0
Továbbjutott: a Sao Paulo 2-1-es összesítéssel

Red Bull Bragantino (brazil) - América Mineiro (brazil) 3-3
Továbbjutott: az América Mineiro 4-4 után tizenegyesrúgásokkal

LDU Quito (ecuadori) - Nublense (chilei) 2-3
Továbbjutott: az LDU Quito 3-3 után tizenegyesrúgásokkal

A Copa Sudamericana további ágrajza:

 

csud8.png

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4218191683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása