Futballtangó

Már a nyolcaddöntőre készül Mascherano csapata az U20-as vb-n

2023. május 30. - _Adamo_

masu20ny.JPG

Az argentin korosztályos válogatott háromból három győzelemmel abszolválta a csoportkört a hazai rendezésű U20-as világbajnokságon, és készül a torna egyenes kieséses szakaszára.

Az argentin U20-as válogatott a csoportkörben Üzbegisztán (2-1), Guatemala (3-0) és Új-Zéland (5-0) ellen diadalmaskodott, így százszázalékos teljesítménnyel jutott be a legjobb 16 csapat közé. A nyolcaddöntőben Javier Mascherano csapatának Nigéria lesz az ellenfele, amely hármas körbeverésben végzett csoportjában a harmadik helyen Brazília és Olaszország mögött, de például az olaszokat 2-0-ra legyőzték.

A csoportkör első két meccsén a legerősebb tizenegy játszott, az utolsó meccsen már egyre több lehetőséget kaptak azok, akik addig kevés szóhoz jutottak. A várakozások szerint Mascherano a nyolcaddöntőre vissza fog térni a megszokott kezdőihez, de az új-zélandiak ellen remek teljesítményt nyújtó Federico Redondo és Luka Romero jó eséllyel helyet követelhet magának a csapatban. Amire számítani lehet: a kapuba visszatér Federico Gomes Gerth, a védelem jobb szélén Agustín Giay, a balján Valentín Barco, középen pedig Lautaro Di Lollo és Valentín Gómez játszhat. A középpályán az első két találkozón Mateo Tanlongo és Máximo Perrone kezdett a hatos-nyolcas posztokon, Valentín Carboni előrébb - valamelyikük helyére férhetne be Redondo és/vagy Romero. A két szélen Brian Aguirre és Matías Soulé játéka, valamint centerben a háromgólos Alejo Véliz szerepvállalása valószínűnek tűnik.

A nyolcaddöntőből való továbbjutás esetén a negyeddöntőben Ecuador vagy Dél-Korea következhet a legjobb nyolc között.

A nyolcaddöntők párosításai:

 

Egyesült Államok U20 – Új-Zéland U20
Üzbegisztán U20 – Izrael U20
Brazília U20 – Tunézia U20
Kolumbia U20 – Szlovákia U20
Anglia U20 – Olaszország U20
Argentína U20 – Nigéria U20
Gambia U20 – Uruguay U20
Ecuador U20 – Dél-Korea U20

A nyolcaddöntőket május 30-tól június 1-jéig bonyolítják le. Az argentin válogatott mérkőzésére szerda este 23 órától kerül sor San Juánban.

Az argentin U20-as válogatott kerete:


Kapusok: Nicolás Claa (Lanús), Federico Gomes Gerth (Tigre), Lucas Lavagnino (River Plate)
Hátvédek: Agustín Giay (San Lorenzo), Lautaro Di Lollo (Boca Juniors), Valentín Barco (Boca Juniors), Valentín Gómez (Vélez Sarsfield), Román Vega (FC Barcelona), Tomás Avilés (Racing Club)
Középpályások: Gino Infantino (Rosário Central), Ignacio Miramón (Gimnasia La Plata), Máximo Perrone (Manchester City), Mateo Tanlongo (Sporting CP), Valentín Carboni (Inter), Federico Redondo (Argentinos Juniors)
Támadók: Alejo Véliz (Rosário Central), Matías Soulé (Juventus), Luka Romero (Lazio), Brian Aguirre (Newell's Old Boys), Ignacio Maestro Puch (Atlético Tucumán), Juan Gauto (Huracán)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9018135066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása