Futballtangó

Topligába szerződhet a Portóba berobbanó argentin középpályás

2024. március 07. - _Adamo_

varelaporto4.JPG

Miután a portugál bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is nagyszerű teljesítményt nyújtott, egyre nagyobb figyelem kíséri a tavaly nyáron a Boca Juniorstól az FC Portóhoz szerződő Alan Varela fejlődését.

A francia Foot Mercato jelentése értelmében Alan Varela megszerzése iránt olyan európai csapatok mutatnak érdeklődést, mint a Paris Saint-Germain, a Liverpool vagy a Borussia Dortmund, korábban pedig már a Barcelonát is hírbe hozták vele.

A 22 éves középpályás Buenos Aires Isidro Casanova nevű városrészében született és az FC Barcelona helyi akadémiáján kezdte labdarúgó-pályafutását, melytől 11 évesen egyenes útja vezetett a Boca utánpótlásához. Varela 18 esztendős korától egyre gyakrabban tréningezett a felnőtt csapat tagjaival, ahol a 2020-as Copa Maradona küzdelmei alatt debütálhatott Miguel Ángel Russo kezei alatt. A kezdeti beugrószerep után fokozatosan egyre több lehetőséget kapott. Sebastián Battaglia regnálása idején szilárdította meg a helyét a kezdőcsapatban, elsősorban a védekezésben nyújtott masszív produkciójának köszönhetően.

Varela a védelem előtt sallangmentesen takarított, és időnként a támadásépítéseket is támogatta. Fáradhatatlan mezőnymunkájának köszönhetően hamar a szurkolók egyik kedvence lett belőle. Ezt követően Hugo Ibarra és Jorge Almirón is rendszeresen számolt vele. 2022-ben 47 mérkőzésen pályára lépve a Boca egyik legtöbbet foglalkoztatott játékosa volt, miközben 2023-ban a Liga Profesional 27 mérkőzéséből 24-szer pályára lépett, és távozásáig csapata mind a nyolc Libertadores-kupa-meccsén szerepelt.

„Nagy álmom volt, hogy Európában játsszak, hála istennek ez most már összejön, és remélem, hogy minél sikeresebb leszek. Hihetetlen érzés volt a Bocában játszani, csak a legnagyobb tisztelettel és hálával tudok beszélni a klubnál töltött évekről. Elképesztő érzés számomra, hogy milyen szeretet kapok a szurkolóktól, rendkívül hálás vagyok érte. Örökre a szívemben fognak élni, ezeket a csodálatos emlékeket magammal viszem. Később még biztosan találkozunk, remélhetőleg egy nap visszatérhetek a Bocába, amely annyi éven keresztül volt az otthonom” – búcsúzott tavaly augusztusban a Boca szurkolóitól.

Mióta Európába szerződött, az FC Portónál tovább folytatódott a fejlődése, és rövid időn belül állandó helyet követelt magának Sergio Conceicao kezdőcsapatában. Varela a 2023-2024-es idényben mostanáig 30 tétmérkőzésen szerepelt, ebből 20 bajnokin két-két találatot és előkészítést regisztrált, és csapata eddigi mind a hét BL-meccsén szóhoz jutott. Nélkülözhetetlen mezőnymunkája és fáradhatatlan támadásépítései több csapat figyelmét is felkeltették.

A kiszivárgott híresztelések szerint Varela szerződésében 70 millió eurós kivásárlási árat rögzítettek, vélhetően tehát ennyit kellene majd fizetnie érte a tulajdonjogait megvásárló együttesnek. A Boca tavaly nyáron 9+3 millió euróért adta el a játékjogát, és az akkori megállapodás értelmében Varela jövőbeli eladási árának 20 százaléka ugyancsak a nevelőegyesületét fogja megilletni.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr8318347565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása