Futballtangó

Élnek az argentin remények

2022. november 27. - Pietro87

mexico202.jpg

Lengyelország délutáni 2-0-ás győzelmét lemásolva tartotta életben világbajnoki álmait és elsősorban további szerepléseit a tornán az Albiceleste, mely Lionel Messi és Enzo Fernández góljaival múlta felül Mexikó legjobbjait.

A még mindig megdöbbentő Szaúd-Arábia elleni zakó után öt helyen változtatta meg kezdőcsapatát Lionel Scaloni szövetségi kapitány, ahol a védelemben három, míg eggyel előrébb két új játékosnak szavazott bizalmat. Tagliafico helyére bekerült Acuna, Lisandro Martínez volt Otamendi párja a védelem tengelyében, míg Molina helyett ezúttal Montiel találta magát a pályán a kezdő sípszónál. A középpálya új arcai pedig Alexis Mac Allister és Guido Rodríguez voltak, ezáltal a felállás pedig inkább hajazott egy 4-4-2-re.

A Mexikó elleni meccstől azt kaptuk, amit vártuk. Azt már a torna előtt is lehetett sejteni, hogy nem ez minden idők legerősebb mexikói válogatottja, melyre a közép-amerikaiak nyitómeccse is felnyitotta mindenki szemét, mikor is leginkább Ochoa büntető hárításának köszönhetően szereztek egy pontot. Gerardo Martino csapata leginkább a védekezésre alapozva kontrajátékra rendezkedett be azzal a nem titkolt céllal, hogy minél inkább elrontsa ellenfele játékát, középen tömörülve egy kompakt védelmi sávot felhúzva. Persze ehhez kapóra jött, hogy az argentin válogatott pontosan ott folytatta, ahol a Szaúd-Arábia elleni második félidőt letudta: egyelőre a győzelmen kívül sajnos nem sok mindennek lehet örülni, a játék minőségén még bőven van mit feltornázni.

mexico20.jpg

Messi nyolcadik világbajnoki gólját lőtte meg Mexikó ellen

Noha elsőre kicsit tartottunk a jelentősen felforgatott kezdő láttán, a győzelmet elkönyvelve végül Scaloninak lett igaza, arról nem is beszélve, hogy a vezető gól közvetlen Álvarez és Molina együttes becserélése után jött Messi jóvoltából. A csapatkapitány egy váratlan, a 16-oson kívülről eleresztett lövés után szerezte meg a vezetést övéinek, mely góllal egyébként egalizálta az Isteni Diego világbajnokságokon szerzett találatainak számát. Maradona 21 mérkőzésen 8 góllal zárta világbajnoki szereplését és most Messi is kottára ugyanitt tart: 21 vb-meccs/8 gól.

A gólhátrányban Mexikónak feljebb kellett jönnie, kimozdulva a bunkerállásból, de teljesítménye még az első félidőben látottaktól is messze elmaradt. A közép-amerikaiak sorsát végül a csereként beszálló Enzo Fernández pecsételte meg, aki egy remek testcsel után, pazarul csavarta be a labdát Ochoa kapujába. Nem utolsósorban a Benfica ifjú titánja ötödik felnőtt mérkőzésén első gólját jegyezte a válogatottban.

mexico201.png

Enzo Fernández első válogatottbeli gólja egyben mesés és nagyon fontos is volt

A győzelemmel Argentína igen jó helyzetbe hozta magát az utolsó csoportmeccsre, sorsát a saját kezébe vette még úgy is, hogy matematikailag még bárki tovább mehet az egyenes kieséses szakaszba és bármely csapat keresgélheti a hazafelé tartó repülőjáratokat. A Scaloni-csapat számára csakis a győzelem lehet elfogadható a lengyelek elleni zárómeccsen, mellyel – hacsak Szaúd-Arábia nem tömi ki Mexikót – az első helyet is meg lehetne kaparintani, elkerülve ezzel a C-csoportban minden bizonnyal első helyen befutó franciákat. Erre majd pár nap múlva, november 30-án 20 órai kezdéssel kapjuk meg a válaszokat a Lengyelország – Argentína és a Szaúd-Arábia – Mexikó találkozókon.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr7117988446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása