Futballtangó

Lionel Messi: "Fel kell állnunk a padlóról"

2022. november 22. - _Adamo_

messisaud1.JPG

Az argentin válogatott hatalmas meglepetésre 2-1-re elvesztette az első mérkőzését a világbajnokságon Szaúd-Arábia ellen, így az egyik legnagyobb esélyes váratlan fiaskóval kezdte a tornát.

Bár az egész mérkőzésen jelentős fölényben játszott és korán megszerezte a vezetést, az argentin válogatott csak meg nem adott gólokig jutott Szaúd-Arábia ellen. A második félidő elején fellelkesülő szaúdiak két kontrából fordítani tudtak, és megnyerték a mérkőzést. Argentína a folytatást illetően nehéz, de nem lehetetlen helyzetbe került.

Az argentin válogatott 1990 óta először vesztette el az első mérkőzését a világbajnokságon (Kamerun, 0-1). Az akkori olaszországi tornán azonban utána sikerült eljutni a döntőig, melyet csak egy tizenegyessel tudott megnyerni az NSZK.

"Nem lehet kifogás. Nagy csapás ez mindannyiunknak, nem számítottunk arra, hogy így kezdjük a világbajnokságot. Fel kell készülnünk a következő mérkőzésekre, fel kell állnunk a padlóról és nyernünk kell, mindez csak rajtunk múlik.  Egy csapatnak kell lennünk, talán jobban, mint valaha. Erős csoportba kerültünk, ezt láthattuk most. Nem nagyon kellett még átélnünk ilyen helyzetet, de most meg kell mutatnunk, hogy igazi csapat vagyunk. Tudtuk, hogy Szaúd-Arábiának jó játékosai vannak, erős csapat, amely jól járatja a labdát. Dolgoznunk kell, fel kell gyorsulnunk" - vélekedett a tizenegyesből eredményes Lionel Messi.

"Az első félidőben több gólt kellett volna szereznünk, de ez egy világbajnokság, hátra van még legalább két fontos meccs. A második félidőben több hibát is elkövettünk, ezek miatt kaptunk ki. Ettől még nem lettünk sem rosszabb, sem jobb csapat. Tisztában vagyunk az erőnkkel, továbbra is szeretnénk pozitívan gondolkodni, ahogy eddig is. A mai meccs benne volt a pakliban, egyszer minden sorozat megszakad, bízom benne, hogy túl tudjuk tenni magunkat rajta" - tette hozzá Lautaro Martínez.

"Nyerhettünk volna 5-0-ra, higgadtan, vagy veszíthettünk volna úgy, ahogy veszítettünk. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk győzelemmel kezdeni tornát. Úgy gondolom, hogy sok helyzetet alakítottunk ki, számtalan lehetőségünk volt a gólszerzésre, melyeket nem tudtunk értékesíteni. Nagyon magasan játszott az ellenfél, kellemetlenül védekeztek, gyakran lesre állítottak bennünket. Nem leptek meg minket, mert hasonlóra készültünk, mégsem tudtunk eredményesek lenni" - jegyezte meg Ángel Di María.

Talán még a vereségnél is sokkolóbb, hogy az argentin válogatott az 1930-as világbajnokság döntője óta először kapott ki úgy egy vb-mérkőzésen, hogy az első félidő végén győzelemre állt.

A csapatnak mielőbb túl kell tennie magát ezen a fiaskón, ugyanis szombat este Mexikó ellen következik a második mérkőzés a csoportkörben.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1917985278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása