Futballtangó

Messi: "Annyit szenvedtem érte, de soha nem szabad feladni..."

2023. július 13. - _Adamo_

messiargkupa.JPG

A nyaralása végeztével új csapatához, az Inter Miamihoz az Egyesült Államokba érkező Lionel Messi a TV Publicának adott bővebb interjút, melyben többnyire a válogatottbeli tapasztalatairól ejtett szót.

A 2022-es világbajnokságon diadalmaskodó argentin válogatott csapatkapitánya nem rejtette véka alá, hogy pályafutása során mennyi nehézséget élt meg az Albicelestével, de kitartott amelett, hogy egyszer jobbra fog fordulni a szerencséje:

"Voltak nehéz időszakaim, az egyik ilyen alkalmával mondtam vissza átmenetileg a válogatottságot. Úgy éreztem, hogy nem lehet , hogy klubszinten mindent megnyerek, a válogatottal pedig nem sikerül semmi. Nem akartam ezt elfogadni. Sokszor bántottak miatta, rengeteg kritikát kaptam, hogy a válogatottban nem teszem oda magam, és voltak olyan időszakok, amikor nyugodtabb volt számomra, ha a klubcsapatommal lehettem. Barcelonában minden rendben volt, a válogatottban pedig semmi nem működött. Még a kisfiam, Thiago is megkérdezte, hogy miért utálnak minket Argentínában" - vallotta be Messi.

Lionel Scaloni 2018-as vb utáni kinevezését követően azonban szép lassan minden megváltozott és az argentin válogatott a korábbi, sokszor egészségtelen hangulata után egy rendkívül pozitív szellemiségű csapattá kovácsolódott.

"Scaloni az első pillanatban közölte, hogy szüksége van rám és a társaim bizalmát is érzem, ahogy felnéztek rám. Igyekszem minél jobban segíteni nekik, mert tudom, hogy a vezetőjüknek tartanak, a megbecsülésüket pedig viszonozni akarom. Csapatkapitányként igyekszem világos üzenetet hagyni a társaimnak, hogy mindig küzdjenek az ámaikért, a céljaikért, bármi is történjen, mindig meg kell próbálni tovább menni egyenesen előre. Nagyon sok szenvedésen mentem keresztül, de úgy érzem megérte, hiszen világbajnokok lettünk, ezért sem szabad soha feladni" - tette hozzá a 36 éves klasszis.

"Bízom benne, hogy ez az üzenet minél több fiatal játékoshoz eljut, akik példaképként tekintenek rám. Ezt szeretném átadni mindenkinek. Azt szeretném, hogy ne csak az eredményeim miatt emlékezzenek rám, hanem elsősorban jó emberként."

Messi már megérkezett Miamiba, hamarosan pedig hivatalosan is bemutatják őt új csapatánál, a jövő héten pedig sor kerülhet a debütálására.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr418165124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása