Futballtangó

Sorsdöntő mérkőzés előtt az argentin válogatott

2022. november 25. - _Adamo_

argtra2.JPG

Miután az argentin válogatott hatalmas meglepetésre 2-1-re elvesztette az első mérkőzését a világbajnokságon Szaúd-Arábia ellen, máris nehéz helyzetbe került a folytatást illetően.

Lionel Scaloni nemzeti csapata, ha tovább szeretne jutni a csoportkörből, akkor nem hibázhat többet, és a hátralévő két mérkőzését meg kéne nyernie Mexikó és Lengyelország ellen - extrémebb esetben akár még a négy pont is elég lehet, de az egyelőre rendkívül képlékeny lenne. A folytatásban szombat este az El Tri következik, majd jövő szerdán az európai ellenfél.

Az argentin válogatott tagjait az elmúlt napokban a családtagok és barátok látogatták meg a katari edzőtáborban, Ángel Di María egy hangulatos fotót is posztolt erről. A csapat kétségkívül próbálja magát túltenni a kudarcon és tiszta fejjel várni a következő mérkőzéseket. Nyilván össze kell szednie magát az egész csapatnak, de a ló túlsó oldalára sem szabad átesni, hogy túlzottan nagy nyomás legyen a játékosokon. Akkor könnyen megismétlődhet a 2002-es kudarc - amikor az előző ázsiai világbajnokságon az Albiceleste a csoportkörből sem jutott tovább.

Egyelőre még nem érdemes végképp eltemetni a válogatottat, mert az elmúlt bő három évet nem véletlenül abszolválta a veretlenül ez a csapat. Sajnos az tisztán látszott, hogy a szaúdiak ellen problémákkal küzdöttek, és mindezek mellé egy jó adag balszerencse is párosult. Utoljára az argentinok az 1990-es világbajnokságon vesztették el a nyitómeccset Kamerun ellen, amikor utána aztán a döntőig meneteltek. Azóta az Izland elleni 2018-as döntetlent leszámítva az összes meccset megnyerte a csapat, de vb-döntőbe csak további egy alkalommal, 2014-ben jutott. Nem felejthetjük el azt sem, hogy például a 2010-es világbajnok spanyolok a dél-afrikai vb-n szintén elvesztették az első meccsüket. Ezeket a kapaszkodókat azonban csak a szurkolók kereshetik, a játékosoknak a pályán kell teljesíteniük.

A Szaúd-Arábia elleni mérkőzés után a középpályát érte a legtöbb kritika - teljes joggal. A tornáról sérülés miatt lemaradó Giovani Lo Celso hiánya szembetűnő lehetett a mezőnyben. A helyi sajtó szerint több változás is várható a Mexikó elleni kezdőcsapatban. Például a jobbhátvéd posztján Nahuel Molina helyett Gonzalo Montiel kezdhet, középhátvédként Cristian Romerót Lisandro Martínez válthatja, míg a középpályán Alejandro "Papu" Gómez helyén várhatóan Enzo Fernández vagy Alexis Mac Allister kap majd lehetőséget.

Így aztán a TyC Sports szerint valahogy így nézhet ki a várható kezdőcsapat:

Emiliano Martinez; Nahuel Molina vagy Gonzalo Montiel, Cristian Romero vagy Lisandro Martínez, Nicolás Otamendi, Marcos Acuña vagy Nicolás Tagliafico; Rodrigo De Paul, Leandro Paredes, Enzo Fernández vagy Alexis Mac Allister; Lionel Messi, Lautaro Martinez, Angel Di Maria.

Argentína és Mexikó eddig 35 alkalommal találkozott egymással, melyből 16-ot a "gauchók" nyertek, 14 döntetlenre végződött, míg a közép-amerikaiak eddig mindössze öt alkalommal győzedelmeskedtek. A világbajnokságokat tekintve eddig háromból háromszor az argentinok örülhettek az egymás elleni meccs után: 1930-ban, 2006-ban és 2010-ben. Mexikó legutóbb a 2004-es Copa Américán tudott diadalmaskodni, amely az egyetlen tétmeccsen elért sikerük volt az argentinok ellen. Ugyanakkor egy percig sem szabad lebecsülni őket, hiszen a mexikói válogatott személyében egy igazán egységes, motivált csapatról van szó, akik képesek lehetnek megnehezíteni bármelyik ellenfél dolgát. Guillermo Ochoa, Andrés Guardado, Raúl Jiménez vagy Hirving Lozano nevét bizonyára senkinek sem kell bemutatni, mint ahogyan jól ismerhetjük az argentinból lett mexikói Rogélio Funes Morit is, aki várhatóan a kezdőcsapatban bizonyíthat előző hazája ellen.

Az első fordulóban amíg az argentinok kikaptak a szaúdiaktól, addig Mexikó aktívabban játszva ért el 0-0-s döntetlent Lengyelország ellen. Amelyik csapat megnyeri a szombati mérkőzést, nagy lépést tehet a továbbjutás felé, a vesztes pedig a kiesés szélére sodródhat - a döntetlen szintén nem az argentinoknak lenne jobb. A szombat este 20 órától esedékes találkozót megelőzően 14 órától a lengyelek is megmérkőznek a szaúdiakkal.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Scaloni csapata a tornán idejekorán élet-halál mérkőzéshez ért. Itt az ideje ténylegesen megérkezni Katarba, ellenkező esetben könnyen lehet, hogy el is lehet kezdeni csomagolni.

argmex.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1917987126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása