Futballtangó

Az első argentin játékosok már megérkeztek Abu Dhabiba

2022. november 13. - _Adamo_

argentina22.jpg

A világbajnokságra készülő argentin válogatott tagjai az Egyesült Arab Emírségekben, Abu Dhabiban gyülekeznek, és a kontingens első tagjai már várják a többieket, hogy a klubjuktól csatlakozzanak a nemzeti csapathoz.

A TyC Sports aktuális beszámolói szerint az argentin válogatott tagjai közül a klubjuk által már korábban a válogatott rendelkezésére bocsátott Franco Armani, Guido Rodríguez és Germán Pezzella után éjjel Cristian Romero is csatlakozott. A várakozások értelmében vasárnap Julián Álvarez, Rodrigo De Paul, Nahuel Molina, Gerónimo Rulli és Juan Foyth befut az edzőtáborba, majd hétfő-kedd magasságában a többiek is megérkeznek.

Az egyedüli igazán nagy hiányzó Giovani Lo Celso lehet, akivel kapcsolatban már korábban eldőlt, hogy izomsérülése miatt sajnos nem vehet részt a tornán. A Villarreal játékosa azóta átesett a szükséges operáción és a közösségi oldalán keresztül üzent:

"Az az igazság, hogy nehéz és szomorú napok voltak számomra. Mint tudjátok, a sérülés egy ideig távol tart a pályától. Nagyon sajnálom. Bármely gyerek arról álmodik, hogy a világ legszebb versenyén szerepeljen. Minden lehetséges eszközzel próbálkoztam, de nem volt rá lehetőség. Őszintén a legjobbakat kívánom annak a csoportnak, amelyik utazik a világbajnokságra és nem kétlem, hogy a legjobb módon fogja képviselni az országot a tornán. Egy újabb argentinként fogok szurkolni, bárhol is vagyok. Köszönöm a támogató és szeretetteljes üzeneteket, amelyeket kapott ezekben a napokban."

Az argentin válogatott szerdán Abu Dhabiban a házigazda Egyesült Arab Emírségek válogatottjával játszik egy felkészülési mérkőzést, majd a világbajnokság csoportkörében november 22-én, kedden 11 órakor lép pályára Szaúd-Ariába ellen, majd 26-án, szombaton 20 órától Mexikó, 30-án, szerdán 20 órától pedig Lengyelország következik.

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 20. és december 18. között Katarban kerülhet sor.

Az argentin válogatott kerete a világbajnokságra:

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Gerónimo Rulli (Villarreal)
Hátvédek: Gonzalo Montiel (Sevilla), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Juan Foyth (Villarreal), Germán Pezzella (Real Betis), Cristian Romero (Tottenham Hotspur), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolás Otamendi (Benfica), Marcos Acuna (Sevilla), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon)
Középpályások: Guido Rodríguez (Real Betis), Leandro Paredes (Juventus), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Enzo Fernández (Benfica), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Alejandro Gómez (Sevilla), Alexis Mac Allister (Brighton)
Támadók: Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Paulo Dybala (AS Roma), Ángel Di María (Juventus), Nicolás González (Fiorentina), Joaquín Correa (Internazionale), Lautaro Martínez (Internazionale), Julián Álvarez (Manchester City)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6817977558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása