Futballtangó

Készen áll az argentin válogatott a világbajnokságra

2022. november 11. - _Adamo_

arg222.jpg

A pénteki napon az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni nyilvánosságra hozta az utazó keretét a jövő vasárnap kezdődő világbajnokságra.

Az argentin válogatott kitűzte a 26 fős végleges keretét az idei világbajnokságra, melyben a közelmúltbeli kisebb-nagyobb sérülései ellenére Paulo Dybala, Ángel Di María és Juan Foyth is helyet kapott. Az egyedüli igazán nagy hiányzó Giovani Lo Celso lehet, akivel kapcsolatban már korábban eldőlt, hogy izomsérülése miatt sajnos nem vehet részt a tornán. A hírek szerint a keretből kikerülő legutolsó játékos az Atlético Madrid támadója, Ángel Correa volt.

A "matracosok" labdarúgóján és a sérült Lo Celsón kívül csak két kapus, Agustín Marchesin és Juan Musso, valamint Lucas Martínez Quarta, Nicolás Dominguez és az azóta kényszerű okokból visszavonuló Sergio Agüero maradt ki a tavalyi nyári Copa América-győztes csapatból.

Scaloni keretében kapusposzton az első számú kapusnak tekinthető Emiliano Martínez mellett Gerónimo Rulli és a rutinos Franco Armani kapott helyet. Musso a sérülése, Marchesín pedig a klubváltása után nem tudott helyet követelni magának, mint ahogyan a Boca portása, Agustín Rossi sem került számításba.

A védelem tengelyében várhatóan továbbra is egy-egy rutinosabb, vezetőszellemű és fiatalabb, fizikálisabb játékos kaphat majd helyet. Előbbi kategóriát Nicolás Otamendi és Germán Pezzella meríti ki, utóbbiért Cristian Romero és Lisandro Martínez felel. A jobb szárnyon Nahuel Molina, Juan Foyth és Gonzalo Montiel várhat bevetésre, míg a balhátvéd posztjáért Nicolás Tagliafico és Marcos Acuna küzdhet egymással. Scaloni mester ragaszkodott hozzá, hogy kilenc védővel vágjon neki a tornának, így a sérülésből visszatérő Foyth is bekerült a keretbe.

A középpályán a védekező feladatokat Leandro Paredes és Guido Rodríguez láthatja el, mint ahogyan a mindenes Rodrigo De Paul helye sem lehetett kérdéses. A hiányzó Lo Celso pótlása a várakozások szerint leginkább Alejandro "Papu" Gómez és Alexis Mac Allister feladata lesz, de bizonyára Enzo Fernández és Exequiel Palacios is szóhoz juthat majd. Utóbbi kettő vagy legalább az egyikük valószínűleg nem került volna be a keretbe, ha a Villarreal középpályása egészséges, így azonban szükség van rájuk.

A támadósorban a csapatkapitány Lionel Messi mellett a gólfelelős Lautaro Martínez helye sem lehetett kérdőjeles. Ángel Di María és Paulo Dybala sérülése miatt aggódhattunk, de úgy néz ki, hogy mindketten rendben vannak annyira, hogy a világbajnokságon készen álljanak érdemi segítséget nyújtani. Továbbá a támadó szekcióban jelen lesz még Nicolás González, Julián Álvarez és Joaquin Correa.

Az argentin csapat keretéből Lionel Messi az ötödik, Ángel Di María a negyedik, Nicolás Otamendi a harmadik, Paulo Dybala, Marcos Acuna, Nicolás Tagliafico és Franco Armani egyaránt a második világbajnokságára készül, a maradék 19 résztvevő most vesz részt először a tornán.

Az argentin válogatott kerete a világbajnokságra:

Kapusok: Emiliano Martínez (Aston Villa), Franco Armani (River Plate), Gerónimo Rulli (Villarreal)
Hátvédek: Gonzalo Montiel (Sevilla), Nahuel Molina (Atlético Madrid), Juan Foyth (Villarreal), Germán Pezzella (Real Betis), Cristian Romero (Tottenham Hotspur), Lisandro Martínez (Manchester United), Nicolás Otamendi (Benfica), Marcos Acuna (Sevilla), Nicolás Tagliafico (Olympique Lyon)
Középpályások: Guido Rodríguez (Real Betis), Leandro Paredes (Juventus), Rodrigo De Paul (Atlético Madrid), Enzo Fernández (Benfica), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen), Alejandro Gómez (Sevilla), Alexis Mac Allister (Brighton)
Támadók: Lionel Messi (Paris Saint-Germain), Paulo Dybala (AS Roma), Ángel Di María (Juventus), Nicolás González (Fiorentina), Joaquín Correa (Internazionale), Lautaro Martínez (Internazionale), Julián Álvarez (Manchester City)

Az idei világbajnokságon az argentin válogatott a C csoportba került MexikóLengyelország és Szaúd-Arábia társaságában. Az Albiceleste első mérkőzésére november 22-én, kedden 11 órakor kerül sor a szaúdiak ellen, majd 26-án, szombaton 20 órától az El Tri, 30-án, szerdán 20 órától pedig a lengyel válogatott következik.

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 20. és december 18. között Katarban kerülhet sor.

argvbkeret.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9117976234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása