Futballtangó

Az argentin középpályás kihagyja a világbajnokságot

2022. november 09. - _Adamo_

locelsoarg.jpg

Miután a közelmúltban combizom-szakadást szenvedett, biztossá vált, hogy az argentin válogatott középpályása, Giovani Lo Celso nem léphet pályára a november 20-án kezdődő világbajnokságon.

A napjaink egyik leghitelesebb argentin újságírójának számító Gastón Edul számolt be róla, hogy Giovani Lo Celso izomsérülése következtében nem lesz tagja az argentin válogatott végleges világbajnoki keretének. A hírek szerint a játékos szerette volna elhalasztani a műtétet, és még a Premier League biztosítását is hajlandó lett volna felbontani a világbajnokság idejére (a Tottenhamtől kölcsönben játszik a Villarrealban), azonban a szakemberek szerint halaszthatatlan a műtétje, hogy a torna után mielőbb felépüljön. Valószínűleg a beavatkozásra már napokon belül sort fognak keríteni.

A 26 éves középpályás 2017 óta 41 mérkőzésen lépett pályára a nemzeti csapatban, Lo Celso alapembere lett a 2018-as világbajnokság után kinevezett Lionel Scaloni válogatottjának. A technikás labdarúgó a 4-3-3-as felállásban rendre a három középpáyás egyike volt. Ráadásul Lo Celso regisztrálta a legtöbb gólpaszt a Scaloni-érában (hetet), és ez idő alatt ő adta a legtöbb passzt Messinek, ami szintén nem elhanyagolható statisztika a válogatottban.

Lo Celso annak idején hazájában a Rosário Central együttesében nevelkedett, majd 2016 és 2019 között a Paris Saint-Germain alkalmazásában is megfordult, tőlük először kölcsönben, majd végleg a Real Betishez került, ahonnan 2019-ben kötött ki a Tottenhamnél, melytől kölcsönben a 2022-es BL-elődöntős Villarreal futballistája.

A várakozások szerint Lo Celso helyett Alejandro "Papu" Gómez vagy Alexis Mac Allister lesz kezdő a válogatottban, de ott lesz a keretben Enzo Fernández is, és könnyen elképzelhető, hogy kiesésével meghívóhoz juthat a sérülés után lévő Exequiel Palacios is.

A TyC Sports szerint 27 játékos maradt a keretben, akik közül már csak egyvalaki fog kikerülni a legkésőbb jövő hétfőig bejelentésre kerülő kerethirdetésig. Bizonyára a stáb arra vár, hogy a kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó játékosok (például Dybala, Di María, Foyth) állapota miként alakul, biztosan számíthatnak-e mindenkire, vagy közülük kell még valakit nélkülözni.

Az argentin válogatott stábja szeretné ha Lo Celso személyesen jelen lenne a világbajnokságon, annak ellenére, hogy nem léphet pályára, de a játékos egyelőre rettenetesen maga alatt van, így egyelőre nem született arról döntés, hogy a helyszínen fogja-e figyelemmel kísérni a csapattársak szereplését. Bizonyára most a sikeres műtét lesz számára a legfontosabb, később pedig majd biztatja a társakat.

Az idei világbajnokságon az argentin válogatott a C csoportba került MexikóLengyelország és Szaúd-Arábia társaságában. 

A 22. labdarúgó-világbajnokságra 2022. november 20. és december 18. között Katarban kerülhet sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9217973924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása