Futballtangó

"Elmondhatatlan vágyat éreztem, hogy a Napoli mezét viseljem" - Simeone-interjú

2022. szeptember 30. - _Adamo_

giovanni-simeone-celebrate-703x400.jpg

A Napoli csapatában egyre jobban teljesítő Giovanni Simeone a közelmúltban adott hosszabb interjút, melyben több érdekes kérdést is megválaszolt.

A Hellas Veronától nyáron a Napolihoz igazoló 27 éves argentin támadó, Giovanni Simeone az Il Mattino részére adott hosszabb interjúban nem rejtette véka alá csalódottságát, hogy ismét kimaradt a válogatott keretéből, de beszélt új klubjáról, valamint édesapjával kapcsolatban is megosztotta gondolatait.

"Természetesen nagyon szeretnék az argentin válogatott tagja lenni. Minden egyes kerethirdetés előtt várom a hívást, de sajnos egyelőre nem jött meg. 17 gólt szereztem az előző Serie A-s szezonban, így reméltem, hogy bekerülhetek, de sajnos még mindig nem jött el az ideje" - mondta el az argentin válogatottal kapcsolatban, melyben 2018-ban szerepelhetett öt mérkőzésen.

Simeone a közelmúltban csereként pályára lépve, az első labdaérintéséből megszerezte első gólját a Bajnokok Ligájában a Liverpool ellen, és a Serie A-ban is van már egy gólja új csapata színeiben, így összesen az első hat meccséről két találattal bír.

"Nagyszerűen kezdtük a szezont. Vezetjük a bajnokságot és a Bajnokok Ligája-csoportunkat is, de továbbra is két lábbal a földön kell maradnunk, egy pillanatig sem bízhatjuk el magunkat. Csak arra kell koncentrálnunk, hogy helyes az út, amin járunk, melyet azonban továbbra is követni kell. Nyugodtak vagyunk, és a gondolat, hogy mindig fejlődnünk kell, további erőt ad a csapatnak. Nagyon szilárd és erős csapatnak tartom a Napolit, örülök, hogy részese lehetek" - jegyezte meg új állomáshelyéről.

"Volt valami egészen különleges, szinte varázslatos érzésem, attól a pillanattól kezdve, amikor a Napoliról beszéltek nekem. Pozitív rezgéseket éreztem magamban, egy elmondhatatlan őrült vágyat, hogy ezt a mezt viseljem. Több ajánlatom is volt a nyáron, de egyikkel kapcsolatban sem éreztem hasonlót, mint a Napoli esetében."

A Napoli csapata előszerettel foglalkoztat argentin labdarúgókat, hiszen a stadion névadója, a helyieknél mindenhatóként tisztelt Diego Maradona mellett is több honfitárs fordult meg a klubnál. A teljesség igénye nélkül az elmúlt évek során Gonzalo HiguaínMariano AndújarEzequiel LavezziHugo CampagnaroGermán DenisJesús Dátolo vagy Roberto Ayala viselte az égszínkékek színeit.

"Öröm itt lenni, és ez mindennap erőt ad. Érző ember vagyok, érzékelem a pozitív energiákat, úgy élek, hogy megragadom a körülöttem lévő pozitív dolgokat. Hiszek az energia erejében, a világ és az univerzum mozgásban van, és mindannyian olyan emberek vagyunk, akik ezekben a rezgésekben mozognak, és érzékelik, hogy összhangban vannak-e a helyes cselekedetekkel. Hiszek abban, amit csinálok. A vágy és a hit mindig erősebb mindennél. Sok olyan erős csapat van, mint a Napoli, de az akarat dönti el, hogy ki nyer. Úgy gondolom, hogy ebben lehetünk erősebbek másoknál."

 

Simeone a Napoli többi támadójával kapcsolatban elmondta, hogy "Osimhen elképesztő sebességgel bír, őrület, ahogy lendületből lő, Raspadori esetében pedig imádom a kreativitását, a meglátásait, az eleganciáját, nem adja fel soha. Edzésről edzésre dolgozunk érte, hogy napról napra egyre jobbak legyünk".

Természetesen beszélt édesapjáról, Diego Simeonéről és arról, milyen érzés az árnyékában élni.

"Nagyon nehéz megbarátkozni vele. Először mindig úgy mutatnak rád, hogy ő a fia... Érzem ennek a súlyát, apám árnékát, aki nagyon sokat tett. Akinek az édesapja jó focista volt, kétszer olyan nehéz dolga van, mint másoknak, mert sokkal nagyobb elvárások nehezednek rá. Jó kapcsolatban vagyok az édesapámmal, naponta beszélünk, üzeneteivel mindig motiválni szokott. Természetesen első sorban nem edzőként, hanem az édesapámként tekintek rá. Ugyanolyan mindennapi élethez adott tanácsai vannak, mint amilyeneket egy apa mond a fiának. Többnyire a mindennapi életről szoktunk beszélni egymással, nem a labdarúgásról."

A Napoli edzője, Luciano Spalletti tulajdonságaival kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy "alaposan tanulmányozza a játékosait, kiértékeli őket emberként és sportolóként is. Figyeli az apró mozdulatokat, megfigyeli, hogy kinek miben van szüksége segítségre. Mindig a csapat hasznát nézni, és azt, hogy egy-egy adott játékos miben erős, mit tud hozzátenni a minél sikeresebb összképhez. Ez a legfontosabb dolog."

A 27 esztendős támadó karrierje eddigi legeredményesebb idényén van túl, hiszen 35 pályára lépés alatt 17 gólt szerzett a Serie A elmúlt kiírásában a Hellas Verona színeiben. Giovanni a 2016 óta tartó Serie A-s légióskodása során eddig a Genoa, a Fiorentina és a Cagliari csapataiban szerepelt a legutóbbi állomáshelyét megelőzően. Az előző hat idény alatt 67 találatot szorgoskodott össze 215 mérkőzés leforgása alatt.

Végezetül elárulta, hogy kedveli a "Cholito" becenevet:

"Szeretem, ha így hívnak. Az elején nyilvánvaló volt az apámra való hivatkozás, de most már eljutottunk oda, hogy Cholito vagyok, nem csak Cholo fia, amikor kimegyek a pályára és játszom.”

simeone5.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6017942842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása