Futballtangó

Feljutott a Belgrano az argentin első osztályba

2022. szeptember 26. - _Adamo_

belgrano1.jpg

Az argentin másodosztály (Primera Nacional) 35. fordulójában az éllovas Belgrano 3-2-es győzelmet aratott a Brown Adrogue vendégeként a vasárnapi napon, mellyel bebiztosította feljutását.

Az eddigi listavezető Belgrano nagy csatában gyűjtötte be a három pontot, amely elegendő volt ahhoz, hogy a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül bebiztosítsa az automatikus feljutást érő első helyezést.

A córdobai csapat a napjainkban ismert lebonyolítási rendszerben 1991 óta 18 idényt töltött az argentin első osztályban. Utoljára 2019-ben esett ki, miután 2011-től kezdve volt folyamatosan az élvonal tagja. A "kalózok" több éves másodosztályú szereplést követően végre ismét kiharcolták a feljutást, így 2023-tól újra a Liga Profesional mezőnyét erősíthetik.

A másodosztályú góllövőlistát ugyancsak a Belgrano egyik játékosa, Pablo Vegetti vezeti. A korábban a Colónt és a Gimnasiát is erősítő 33 éves támadó 33 mérkőzés alatt 16 gólt lőtt a szezonban, beleértve az utolsó két meccsen való dupláit.

A Córdoba a hazai mérkőzéseit az Estadio Julio César Villagra nevű létesítményben játssza.

A mindent eldöntő mérkőzést a bajnok idegenben játszotta, de a felvételeken jól látható, hogy mintha csak hazai pályán lettek volna. Szinte az egész stadiont a Belgrano-szurkolók foglalták el, akik mámorban ünneplték a harmadik, feljutást érő gólt:

A 37 csapatos mezőnyből egyedül az első helyezett jutott fel automatikusan az első osztályba. A másodiktól a 13. helyig végző csapatok a rájátszásban vesznek részt, melybe a második az elődöntőben, a harmadik a negyeddöntőben csatlakozik. A playoff végső győztese szintén feljut a legmagasabb osztályba. Az egyelőre még nem tisztázódott, hogy az élvonalból lesz-e két kieső és marad-e a 28 csapat, ugyanis a közelmúltban fontolóra vették az első osztály létszámának 30 csapatosra történő emelését a két feljutóval.

A már biztos bajnok mögött a második helyet jelenleg a szintén córdobai Instituto foglalja el, míg a harmadik pozícióban a San Martín Tucumán csapata tartózkodik. 

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2717939668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása