Futballtangó

Négy csapat maradt versenyben a Copa de la Liga Profesionalban

2023. december 05. - _Adamo_

riverbelgrano.jpg

Az elmúlt hétvégén játszották le az argentin bajnokság idei második kiírásában, a Copa de la Liga Profesional negyeddöntőit.

Az argentin bajnokság aktuális idényében a mezőny 28 csapatát két 14 tagú csoportba osztották. Az alapszakasz során mindenki egy meccset játszik minden ellenfelével, féltávnál pedig rendeznek egy bónusz kört: a "rangadók fordulójában" minden csapat - lehetőség szerint - annak legnagyobb riválisával játszik a másik csoport csapatai közül. A 14 forduló végen az első négy helyezett jutott be az egyenes kieséses rendszerben zajló rájátszás küzdelmeibe.

A playoff-ban minden körben egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, melyet semleges pályán játszanak. A 90 perc utáni döntetlen esetén pedig azonnal tizenegyespárbaj dönt.

Az idei első bajnoki kiírást magabiztosan megnyerő River Plate ebben a felvonásban is sokáig vezetett, ám végül csak második helyen végzett a csoportjában. Ennek ellenére Martín Demichelis együttese nagy küzdelemben kiharcolta a továbbjutást a negyeddöntőben, miután Facundo Colidio 94. percben szerzett góljával 2-1-re felülmúlta a korábbi mumus Belgranót Córdobában.

River Plate - Belgrano 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Rondón (62.), Colidio (90+4.), ill. Passerini (80.)

 

Ezzel szemben a másik versenyben maradt fővárosi nagycsapat, a Racing Club nem jutott be a négy közé, ugyanis 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel kikapott a Rosário Centraltól Saltában. A Canalla egy óra játék után már két góllal is vezetett, az Academia azonban a hajrában szétlövésre tudta menteni a párharcot, miután a 98. percben Juan Fernando Quintero éppen büntetőből egyenlített. A nyolc körön át tartó párbaj során Sigali hibája döntött, így a Libertadores-kupába is bejutó rosárióiak mentek tovább és játszhatnak majd a Riverrel az elődöntőben.

Racing Club - Rosário Central 2-2 (0-1) - tizenegyesekkel: 6-7
Gólszerzők: R. Martínez (81.), Quintero (90+8. - büntetőből), ill. Campaz (45+7. - büntetőből), Sandez (61.)

 

A másik alapszakaszbeli csoportelső ugyancsak elbúcsúzott a további küzdelmektől, miután az Huracán 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel kikapott a Platense ellen.  A San Juánban rendezett negyeddöntőben a Globo az első félidő végétől vezetett, a Calamares azonban a hajrában kiegyenlített. A szétlövések során Martín Palermo csapata bizonyult jobbnak, miután négyből négy kísérletet bevertek, szemben az Huracán két hibájával.

Huracán - Platense 1-1 (1-0) - tizenegyesekkel: 2-4
Gólszerzők: Mazantti (42.), ill. L. Ferreyra (88.)

 

A Godoy Cruz és a Banfield San Luisben gól nélküli döntetlenre végzett egymással a 90 perc alatt, majd a szétlövések során a rutinos Emanuel Insúa rontása előbbi továbbjutását eredményezte, amely így ugyancsak továbbjutott a legjobb négy csapat közé. 

Godoy Cruz - Banfield 0-0 (0-0) - tizenegyesekkel: 5-3
Gólszerzők: - ill. -

 

Az elődöntők párosításai:


Szombat, 22:00 Platense - Godoy Cruz (Rosário)
Vasárnap, 02:00 River Plate - Rosário Central (Córdoba) 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6718274001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása