Futballtangó

Elbúcsúzott a Vélez, ismét brazil döntő a Libertadores-kupában

2022. szeptember 08. - _Adamo_

velezfla.jpg

Az utolsó versenyben lévő argentin csapat is könnyűnek találtatott a Libertadores-kupában, miután a Vélez Sarsfield kettős vereséggel búcsúzott a jóval esélyesebb Flamengo elleni elődöntő-párharctól.

A Libertadores-kupa elődöntőjében a Vélez Sarsfield sorsa hamar megpecsételődött, miután az első, hazai mérkőzésen felvállalta a nyíltsisakos játékot, melynek az lett az eredménye, hogy terület nyílt a Flamengo előtt, amely a triplázó gólkirály, Pedro vezérletével 4-0-ra lesimázta az első mérkőzést.

Az egy héttel később esedékes visszavágón nem sikerült a szép búcsú, bár Lucas Pratto góljával vezetést szerzett a Fortín, később a brazilok fordítani tudtak. A 2019-es győztes riói gárda így imponáló magabiztosággal, 6-1-es összesítéssel jutott be a fináléba. Így mostantól semmi mentség nem lehet a Vélez kritikán aluli bajnoki szereplésére.

A másik ágon jóval nagyobb meglepetés született, ugyanis az előző fordulóban az Estudiantes La Platát kiejtő brazil Athletico Paranaense 3-2-es összesítéssel felülmúlta a kétszeres címvédő Palmeirast. Luiz Felipe Scolari legénysége az első mérkőzést hazai pályán 1-0-ra megnyerte, a visszavágón a Sao Paulóiak hiába vezettek két góllal és álltak továbbjutásra, Fernandinhóék emberelőyben kiegyenlítettek, mellyel megfordították a párharcot.

Libertadores-kupa, az elődöntő eredményei:

 

Első mérkőzések:
Athletico Paranaense (brazil) – Palmeiras (brazil) 1-0
Vélez Sarsfield (argentin) – Flamengo (brazil) 0-4

Visszavágók:

Palmeiras (brazil) – Athletico Paranaense (brazil) 2-2
Flamengo (brazil) – Vélez Sarsfield (argentin) 2-1

A Libertadores-kupa fináléját október 29-én rendezik az ecuadori Guayaquilben található Estadio Monumental Isidro Romero Carbóban a Flamengo és az Athletico Paranaense részvételével.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6617926951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása