Futballtangó

Elhullott a kupaspecialista Estudiantes a Libertadores-kupában

2022. augusztus 12. - _Adamo_

estudiantes_1.jpg

A Vélez Sarsfield lesz az egyetlen argentin csapat a legjobb négy között a Libertadores-kupa 2022-es kiírásában, mivel a még versenyben lévő Estudiantes La Plata főhajtásra kényszerült az Athletico Paranaense ellen.

A korábbi négyszeres győztes Estudiantes La Plata nagyszerű teljesítményével végzett csoportja élén a Libertadores-kupa 2022-es kiírásában, és a nyolcaddöntőben is magabiztosan vette a brazil Fortaleza jelentette akadályt, azonban a negyeddöntőben a tavalyi Copa Sudamericana-győztes Athletico Paranaense 1-0-s összesítéssel felülmúlta Ricardo Zielinski csapatát.

A Boca Juniors nyolcaddöntős kieséséhez hasonlóan az Estudiantes búcsújával kapcsolatban is jócskán lehet hiányérzetünk. A Pincha végül rúgott gól nélkül esett ki, úgy, hogy mindkét mérkőzésen közelebb állt a győzelemhez, a visszavágón jelentős mezőnyfölényben játszott, azonban csak egy meg nem adott gólig jutott. Az igazi dráma pedig a hosszabbítás legvégén, a 96. percben juött, amikor a mindössze 17 esztendős Vitor Roque befejelte a brazilok számára továbbjutást érő találatot.

Az Estudiantes csapatának nem akármilyen története van a Libertadores-kupában. Emlékezhetünk rá, hogy 1968-tól 1970-ig zsinórban háromszor nyerte meg a sorozatot a Carlos Bilardóval és Juan Ramón Verónnal felálló csapat. Egy évvel később elvesztették a döntőt, majd 2009-ben ismét győztek a közelmúltban elhunyt Alejandro Sabella irányításával, amikor a veterán Juan Sebastián Verón is tagja volt a csapatnak.

Mivel az elmúlt években nem kényesztették el a szurkolókat a hasonló sikerrel, így az egész Estudiantes-társadalom nagyon bízott abban, hogy 2022-ben sikerülhet maradandót alkotni a nemzetközi porondon, végülis egy hajszál hiányzott az elődöntőhöz, ami már elég nagy siker lehetett volna.

 

 

Libertadores-kupa, a negyeddöntők visszavágóinak eredményei:


Flamengo (brazil) – Corinthians (brazil) 1-0
Továbbjutott: a Flamengo 3-0-s összesítéssel

Talleres Córdoba (argentin) – Vélez Sarsfield (argentin) 0-1
Továbbjutott: a Vélez Sarsfield 4-2-es összesítéssel

Palmeiras (brazil) – Atlético Mineiro (brazil) 0-0 – tizenegyesekkel: 6-5
Továbbjutott: a Palmeiras 2-2 után tizenegyesekkel

Estudiantes La Plata (argentin) – Athletico Paranaense (brazil) 0-1
Továbbjutott: az Athletico Paranaense 1-0-s összesítéssel

Libertadores-kupa, az elődöntők párosításai:


Vélez Sarsfield (argentin) - Flamengo (brazil)
Athletico Paranaense (brazil) - Palmeiras (brazil)

A folytatásban az elődöntőket augusztus 30-án és 31-én, illetve szeptember 6-án és 7-én bonyolítják le. A Libertadores-kupa fináléját 2022. október 29-én rendezik az ecuadori Guayaquilben található Estadio Monumental Isidro Romero Carbóban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1117906513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása