Futballtangó

Meglepetéscsapat és rekorder kapus az argentin bajnokság élén

2022. augusztus 02. - _Adamo_

lampe.JPG

Ahogyan a legutóbbi helyzetjelentésben beszámoltunk róla, a nagyok botladozásai mellett óriási meglepetésre az Atlético Tucumán személyében egy meglepetéscsapat vezeti az argentin bajnokság aktuális kiírását.

Az idei második argentin bajnoki idényében, a Liga Profesional elnevezésű sorozatában a 28 csapatot egy csoportba sorolták. Ebben a kiírásban 27 fordulót játszanak egymással, minden csapat minden ellenféllel egyszer találkozik, lehetőség szerint a tavalyihoz képest fordított pályaválasztásban. A bajnokság küzdelmei június 3-tól október 23-ig zajlanak.

Az Atlético Tucumán együttese 11 forduló után veretlenül vezeti az aktuális kiírást, úgy, hogy az utolsó hat meccsét kivétel nélkül megnyerte, és még csak gólt sem kapott ezen találkozón. A júniusban szerződtetett rutinos bolíviai válogatott kapus, Carlos Lampe az utolsó hét meccsén nem kapott gólt, mivel amikor a csapat utoljára találatot szenvedett el, akkor nem ő védett. A 35 esztendős kapus hálója 688 perce érintetetlen a bajnokságban, mellyel megdöntötte Francisco Ruiz 1978-as 405 perces bajnoki rekordját, valamint az egykori klubrekordot is, amely Roberto Ponce nevéhez fűződött 647 perccel.

„Úgy gondolom, hogy érdekes szilárdságra tettünk szert, masszív csapat vagyunk, és ezen a 11 találkozón alaposan megmutattuk magunkat. Mindez természetesen az egész csapat érdeme, minden játékos maximálisan kiveszi a részét a sikerből. Az összes mezőnyjátékos remekül védekezik, ami az én dolgomat is megkönnyíti. Amikor megérkeztem a csapathoz, a bennmaradás volt a célunk, mert egyetlen vereségre voltunk az átlagpontok alapján a kieséstől. Továbbra is az a legfontosabb, hogy ettől távol legyünk, de most már, hogy ilyen magasra értünk, kezdjük elhinni, hogy többre lehetünk képesek. Csodálatos lenne bejutni a Copa Sudamericanába, amitől már nem vagyunk messze. Ha ezen az úton haladunk, akár a bajnoki cím sem lenne lehetetlen, de sok van még hátra a szezonból, nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni"

- jegyezte meg a kapus a TyC Sports hétfő esti adásában.

"Már az első meccsen meglepett, hogy teljesen megtelt a stadion. Az emberek az első perctől az utolsóig ujjongtak. A helyiek megőrülnek a csapatért és a labdarúgásért. Biztos vagyok benne, hogy ez is pozitívan hat a csapatra és most, hogy jó eredményeket érünk el, csak még nagyobb támogatást kapunk, amit igyekszünk meghálálni" - tette hozzá.

Az Atlético Tucumán 11 forduló után hét győzelem és négy döntetlen jóvoltából vezeti a bajnoki tabellát. Az aktuális kiírást két döntetlennel kezdték a Lanús és a River ellen, majd legyőzték a Lanúst és újabb két döntetlen következett, vagyis öt kör után 1-4-0-s mutatóval álltak. Azóta viszont sorozatban hat - kapott gól nélküli - győzelmet arattak. A legyőzöttek közt a Vélez (1-0), a Gimnasia (2-0), az Aldosivi (1-0), a Sarmiento (1-0), az Independiente (1-0) és a Newell's (2-0) található. Ezáltal a második Gimnasia előtt négy, a harmadik Argetinos előtt öt, a negyedik Racing előtt hat ponttal vezetik a tabellát.

A korábban az Independientét irányító Lucas Pusinerit áprilisban nevezték ki a csapat kispadjára, aki szép lassan állandóságot és nyugalmat tudott biztosítani az Atlético számára. Az edző szerint a neheze még csak ezután következik:

"Az igazán nagy kihívás az lesz, hogy megpróbáljuk fenntartani, amit elértünk. Remek sorozatban vagyunk, szeretnénk, ha minél tovább folytatódna, de még mindig nagyon sok van hátra a bajnokságból. Hihetetlen hosszú sorozat, hullámvölgyekkel, erős ellenfelekkel. Türelmesnek kell lennünk és fontos, hogy végig megmaradjon az önbizalmunk" - vélekedett a 46 esztendős tréner.

"Kiváló képességű edző, aki nagyon sok önbizalmat tud adni a játékosainak. Pontosan tudja, hogy hogyan kell kezelnie a csoportot és konkrét elképzelése van a jövőről. Nagyon jól motivál, hasznos tanácsokkal látja el a csapatot, mindent megad, hogy ki tudjuk hozni magunkból a legjobb teljesítményt" - mondta el Lampe az edzőjéről.

Az Atlético Tucumán az egyesület 119 éves története alatt még soha nem nyerte meg az országos bajnokságot, a másodosztályban kétszer végzett az élen. Az elmúlt években a 2018-as Libertadores-kupa-negyeddöntős szerepléssel, illetve a 2018-2019-es hazai bajnokságban elért ötödik helyezéssel hallattak magukról.

atletico.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr6417895825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása