Futballtangó

Abel Balbo argentin első osztályú csapat edzője lett

2022. július 22. - _Adamo_

balbo.JPG

Az egykori gólerős támadó edzőként először vállalhat munkát hazájában, miután Abel Balbo lett az argentin bajnokság aktuális kiírásában gyengélkedő Central Córdoba vezetőedzője.

56 esztendősen Abel Balbo megkapta első vezetőedzői megbízatását Argentínában és a Central Córdoba vezetőedzője lett, melynek irányítását Julio Lamasszal együtt vállalta el.

"Szeretnék egy támadószellemű, domináns csapatot felépíteni, amely egyszerűen, konkrétan, dinamikusan és agresszíven játszik, amely minden csapatnak egyenrangú ellenfele tud lenni. Tiszteljük az ellenfeleinket, de nem félünk senkitől. Hiszek a csapatomban, hogy bárkinek képesek lehetnek megnehezíteni a dolgát. Tisztában vagyok vele, hogy vannak erősebb klubok náluk, de arra fogunk törekedni, hogy mindenkit megizasszunk. Abban bízunk, hogy a Racingnak sem lesz könnyű dolga ellenünk"

- jelentette ki Balbo a bemutatása alkalmával.

Az egykori kiváló csatár annak idején a Newell's Old Boys színeiben kezdte pályafutását, majd a River Plate, később, az Európából való hazatérését követően a Boca Juniors labdarúgója volt Argentínában. Balbo több mint egy évtizeden át az akkor a világ legerősebb bajnokságának tartott Serie A-ban szerepelt, ahol az Udinese (1989-1993), az AS Roma (1993-1998 és 2000-2002), a Parma (1998-1999) és a Fiorentina (1999-2000) együtteseinél fordult meg. Az első kilenc szezonjában mindig átlépte a tízgólos határt, három alkalommal egy-egy idény alatt több mint 20 találatig jutott. Balbo a "farkasok" színeiben 87, a Friulianiban 70 gólt szerzett. Ugyanakkor a legnagyobb csapatsikereit már akkor érte, amikor csak kiegészítő ember volt klubjaiban: tagja volt a Parma 1999-ben Olasz Kupát és UEFA-kupát nyerő csapatának, valamint a Roma 2001-es olasz bajnok együttesének.

Balbo 1989 és 1998 között 37 mérkőzésen 11 gólt szerzett az argentin válogatottban, miközben szerepelt az 1989-es Copa Américán és az 1990-es világbajnokságon.

2002-es visszavonulását követően jó ideig nem vállalt szerepet, majd néhány olasz alacsonyabb osztályú csapat kispadján tűnt fel: 2009-ben a Treviso, 2010 és 2012 között pedig több ízben az Arezzo trénere volt.

A Central Córdoba kilenc forduló alatt szerzett nyolc pontjával csupán a 24. helyet foglalja el a Liga Profesional 28 csapatos mezőnyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr5217888417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása