Futballtangó

Az argentin csapatok szereplése a Libertadores-kupában

2022. június 20. - _Adamo_

rogel_estudiantes.jpg

Május végén befejeződtek a küzdelmek a Libertadores-kupa 2022-es kiírásának csoportkörében, hamarosan pedig megkezdődnek az egyenes kieséses szakasz csatározásai.

Az első számú dél-amerikai nemzetközi klubtorna, a Libertadores-kupa 32-es főtábláján helyet kapó hat argentin csapat mindegyike továbbjutott a legjobb 16 közé, négyen csoportelsőként, ketten pedig második helyezettként.

A legtöbbre hivatott River Plate gárdája esélyeshez méltóan veretlenül abszolválta csoportja élén az első szakaszt öt győzelem és egyetlen döntetlen révén. Marcelo Gallardo legénysége 18 rúgott gól mellett - az egész csoportkörben holtversenyben a legkevesebb - csupán három találatot kapott, menet közben egy 8-1-es diadalmenetet is végrehajtott. A brazil Fortalezát és a chilei Colo-Colót sikerült biztosan maguk mögé utasítani.

A Copa de la Liga Profesional során is remekelő Estudiantes La Plata ugyancsak korán bebiztosította a továbbjutását, és az egyetlen vereséget már csak akkor szenvedte el, amikor biztos volt a csoportelsősége. A veterán Mauro Boselli vezetésével szárnyaló Pincha akár még egy hosszú menetelésre is képes lehet az egyenes kieséses szakaszban.

A Boca Juniors csapata úgy végzett az első helyen, hogy az utolsó kört még a harmadik helyről kezdte és egyáltalán nem volt biztos a továbbjutása. Végül az utolsó meccs megnyerése és a másik eredmény szerencsés alakulása révén a "genovaiak" 10 ponttal megelőzték a csoport élén a Corinthianst, a sokáig derekasan küzdő Deporivo Cali pedig a harmadik helyével legfeljebb a Copa Sudamericanában vigasztalódhat.

A tavalyi első argentin bajnoki kiírást megnyerő Colón egy izgalmas négyesben végzett az élen, miután tíz pont elég volt ahhoz, hogy maguk mögött tudjanak két paraguayi és egy uruguayi ellenlábast.

A Talleres Córdoba 11 szerzett ponttal végzett a második helyen a végső győzelem esélyesei közé tartozó Flamengo mögött, míg a bajnokságban gyengélkedő Vélez Sarsfield az említeltt Estudiantes csoportjában lett második úgy, hogy az utolsó körben kiütötte a la platai gárdát, amely már tét nélküli meccset játszott.

Az egyes csoportok végeredményei

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

A legjobb 16 csapat mezőnyébe hat-hat brazil és argentin csapat mellett két paraguayi, valamint egy-egy ecuadori és kolumbiai együttes jutott be.

A csoportelsőket és a csoportmásodikokat összesorsolták egymással, így alakultak ki a nyolcaddöntők párosításai, ezekre a meccsekre június 28-30-ig és július 5-7-ig kerülhet sor. A negyeddöntőket augusztusban, az elődöntőket szeptemberben tartják, míg az idei sorozat fináléját 2022. október 29-én rendezik az ecuadori Guayaquilben található Estadio Monumental Isidro Romero Carbóban.

Az egyesik ágra egyetlen argentin csapat került az Estudiantes személyében, amely a versenyben maradt leggyengébb brazil csapatok társaságába került, igazából az elődöntőben az Atlético Mineiro–Palmeiras potenciális negyeddöntő továbbjutója jelenthet majd komolyabb akadályt, vagy végállomást. Ezzel szemben a másik ágra került az összes többi csapat ráadásul két párharcot is rendeznek (Vélez–River és Talleres–Colón), melyek továbbjutói egymás ellen játszanak a negyeddöntőben. Vagyis az máris eldőlt, hogy egy argentin csapat biztosan lesz az elődöntőbe. A négy között az állva maradt argentin csapata ellenfele a Boca Juniors lesz, ha eljut addig, amely viszont a csoportból ismert Corinthians személyében kőkemény vetélytársat kapott, ráadásul a negyeddöntőben még a Flamengo érkezhet.

A nyolcaddöntők párosításai


Athletico Paranaense (brazil) – Libertad (paraguayi)
Deportes Tolima (kolumbiai) – Flamengo (brazil)
Vélez Sarsfield (argentin) – River Plate (argentin)
Emelec (ecuadori) – Atlético Mineiro (brazil)
Cerro Porteno (paraguayi) – Palmeiras (brazil)
Talleres Córdoba (argentin) – Colón (argentin)
Corinthians (brazil) – Boca Juniors (argentin)
Estudiantes La Plata (argentin) – Fortaleza (brazil)

Az egyenes kieséses szakasz ágrajza

libagrajz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr4617861947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása