Futballtangó

Az argentin csapatok szereplése a Copa Sudamericanában

2022. június 25. - _Adamo_

lanusbarcelona1.jpg 
A Libertadores-kupa idei kiírása mellett a Copa Sudamericana 2022-es felvonásában ugyancsak befejeződött a csoportkör és hamarosan következnek az egyenes kieséses szakasz mérkőzései.

A Copa Sudamericana aktuális kiírásában elinduló hat argentin csapat közül mindössze kettő jutott tovább a legjobb 16 közé, és a rangosabb sorozatból sem érkezett tovább, így kettőjükért szoríthatunk a továbbiakban.

A 32 csapatot számláló mezőnyt nyolc darab négyes csoportba sorolták, minden egyes csoportnak csak az első helyezettjei jutottak tovább a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntő mezőnyében hozzájuk csatlakoztak a rangosabb sorozatnak számító Libertadores-kupa egyes csoportjainak harmadik helyezettjei, így alakult ki az egyenes kieséses szakasz összetétele.

A két üdvösséget okozó argentin csapat egyaránt nem - feltétlen - várt bravúrt ért el. Az idei bajnokságokban hullámzóan teljesítő Lanús az ecuadori Barcelona SC gárdáját előzte meg a továbbjutást érő első helyért a csoportjában, míg a hazai porondon szintén nem éppen túl veretes Unión Santa Fé a brazil Fluminensét utasítottta maga mögé, miután mindkét egymás ellenin kiharcolták a gól nélküli döntetlent.

Ezzel szemben jókora csalódás volt, hogy az utolsó fordulóban elszenvedett vereségével a Racing Club nem tudta kiharcolni a továbbjutást, mint ahogyan a Defensa y Justicia csapatától is egészen biztosan többet vártunk a negyedik helytől a nem éppen megoldhatatlan csoportban. Az Independiente második és a Banfield negyedik helye sokkal inkább a papírforma volt, mivel mindkettőjük csoportjában volt egy-egy erősebb brazil csapat.

Az egyes csoportok végeredményei

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

  

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

A két argentin csapatnak mérsékeltek a továbbjutási esélyei a folytatásban, hiszen a Lanús a Libertadores-kupából érkező ecuadori Independiente del Vallét, míg az Unión az uruguayi Nacionalt kapta ellenfeléül. Továbbjutás esetén mindkettőjükre még nehezebb vetélytárs várna, de ha még azt is túlélnék, az elődöntőt egymás ellen vívhatnák.

A Copa Sudamericana október elsejére tervezett döntőt eredetileg Brazíliavárosban rendezték volna, ám éppen a napokban jelentették be, hogy córdobai Estadio Mario Alberto Kempes adhat majd otthont a finálénak.

A nyolcaddöntők párosításai


Deportivo Táchira (venezuelai) – Santos (brazil)
Nacional (uruguayi) – Unión Santa Fé (argentin)
Universidad Católica (chilei) – Sao Paulo (brazil)
Colo-Colo (chilei) – Internacional (brazil)
Deportivo Cali (kolumbiai) – Melgar (perui)
The Strongest (bolíviai) – Ceará (brazil)
Olimpia Asunción (paraguayi) – Atlético Goianiense (brazil)
Independiente del Valle (ecuadori) – Lanús (argentin)

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr1717862665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása