Futballtangó

Lionel Messi az MLS-ben folytathatja

2022. május 18. - _Adamo_

messi_argentina.jpg

Egybehangzó nemzetközi sajtóhíresztelések Lionel Messi jövő nyáron lejáró szerződése után elhagyja a Paris Saint-Germain csapatát és az MLS-ben készül folytatni pályafutását.

Az elmúlt napokban számtalan amerikai és különböző európai hírportál számolt be róla, hogy a várakozások szerint Lionel Messi jövő nyáron elhagyhatja a Paris Saint-Germain csapatát, és szerződése lejártával az MLS-ben szereplő Inter Miami csapatában készül folytatni pályafutását, ahová David Beckham klubtulajdonos nagy erőkkel csábítja.

A 34 éves argentin klasszis múlt nyáron hagyta el másfél évtized után a Barcelona csapatát, és szerződött a PSG-hez. Messi a statisztikákat tekintve profi karrierje egyik leggyengébb idényét futotta, hiszen 33 mérkőzésen mindössze 11 találat fűződött a nevéhez 13 előkészítése mellett. Ennek ellenére az argentin válogatottban nagyszerű teljesítményt nyújtott már a múlt nyári Copa Américán és az azóta lejátszott vb-selejtezőkön is láthatóan élvezte a játékot. Ellenben a PSG-nél mintha nem tudott volna tökéletesen beilleszkedni, de szemlátomást kevésbé érzi jól magát. Az utóbbi időben többször is találgatások jelentek meg a jövőjéről, noha a Barcához való visszatérésére aligha mutatkozhat esély.

Messi múlt nyáron több mint másfél évtized együttműködés után hagyta el a Barcelona csapatát, miután a La Liga nem engedélyezte az új szerződése bejegyzését. A 2004-es debütálásától minden sorozatot figyelembe véve 778 találkozón 672 gólt szerzett a katalán klub színeiben.

Amerikai sajtóhírek értelmében a hétszeres aranylabdás klasszis 35 százalékos részesedést vásárolhat az Inter Miami csapatában, melynek a játékosa is lehet jövő nyártól. A floridai csapat társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Jorge Mas nem rejtette véka alá szándékait:

“Leo Messi még mindig a világ egyik legjobb játékosa, a képességei nem csökkentek. Én és David Beckham kapcsolatban állunk vele. Amikor távozik a PSG-től, szeretnénk, ha hozzánk csatlakozna és a közösségünk tagja lenne. Megtörténhet? Mi mindent elkövetünk érte. Optimista vagyok és hiszek benne. Ez egy remek lehetőség.”

Messi korábban már többször is utalt rá, hogy az európai karrierje végeztével egyszer nagyon szívesen próbálná ki magát az Egyesült Államokban. Ugyanakkor az argentin szurkolók már azt várják epekedve, hogy mikor tér haza hozzájuk, reméljük, hogy az MLS után (vagy helyett?) erre is még sor kerülhet majd.

messitraining-08132021.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2417834277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása