Futballtangó

Boca–Tigre döntő lesz az argentin bajnokságban

2022. május 16. - _Adamo_

bocatigre.jpg

Kialakult a döntő párosítása az argentin bajnokság idei első, Copa de la Liga Profesional elnevezésű sorozata rájátszásában az elődöntők lebonyolítása után.

A hétközi negyeddöntők után az elmúlt hétvégén sor került a két elődöntőre az argentin bajnokság idei első kiírásának rájátszásában, melyek során a Boca Juniors és a Tigre egyaránt tizenegyesekkel vette sikerrel az akadályt, és készülhet az egymás elleni döntőre.

Mint ismeretes, az aktuálisan futó kiírásban a 28 első osztályú csapatot két 14 tagú csoportba sorolták. Egymás legnagyobb ellenfelei külön csoportokba kerültek, így a "rangadók fordulójával" együtt minden csapat 14 mérkőzést játszik az első körben, majd az alapszakasz végeztével az első négy-négy helyezett folytathatja az egyenes kieséses szakaszban. A negyeddöntőben a csoportelsők a másik csoport negyedik helyezettjeivel, a másodikok a harmadikokkal játszanak hazai pályán, majd az elődöntők és a döntő semleges helyszínen kerül(nek) megrendezésre.

A Racing Club és a Boca Juniors semleges pályán lejátszott elődöntője gól nélküli döntetlennel ért véget, melyet követően tizenegyesekkel a Xeneize diadalmaskodott. Az első játékrész során az alapszakaszt veretlenül teljesítő Academia jóval aktívabbnak bizonyult, Rossi kapus azonban remekül védte a kapujára tartó lövéseket, így a legnagyobb helyzetek alkalmával Alcaraz közeli fejesét és Chancalay szabadrúgását is. A második félidőben jóval kiegyenlítettebb volt a játék, és kevés lehetőség adódott a csapatok előtt, de így is a Racing bizonyult aktívabbnak. Mivel azonban nem született találat, a szabályok értelmében azonnal a tizenegyespárbaj következett. A szétlövések során az első öt-öt lövőből mindkét csapat egy-egy alkalommal hibázott, amikor az ötödik körben Copetti lövését Rossi fogta ki, Salvio középre tartó lövése pedig Gómezben akadt el. Végül a hetedik párosban Insúa jócskán a kapu mellé lőtt, Varela pedig bevette a Racing kapuját, így a Boca lett az idei sorozat első döntőse. Fernando Gago csapata ezzel rendes játékidős vereség nélkül zárta a kiírást, mégsem jutott be a döntőbe.

Racing Club – Boca Juniors 0-0 – tizenegyespárbaj után: 5-6
Gólszerzők:  ill. 

 

A tavaly még másodosztályú Tigre csapata 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel győzte le az Argentinos Juniors csapatát az idei első argentin bajnoki kiírás rájátszásának elődöntőjében. Az Huracán stadionjában, semleges környezetben rendezett egymeccses elődöntőn a friss feljutó kezdett jobban, több lehetőségük adódott a találkozó elején. Az első játékrész hajrájában ráadásul a Bicho tíz emberre fogyatkozott, egy elkésett, csúnya belépő után a játékvezető Florentin részére mutatta fel a piros lapot. A létszámfölényben játszó Tigre a második félidő elején szerezte meg a vezetést, miután egy bal oldali beadást Alexis Castro az ötös előteréből lőtt a kapuba. Úgy tűnt, hogy ezzel simán bejuthatnak a döntőbe, az Argentinos azonban nem adta könnyen a bőrét, és a 87. percben a paraguayi légiós, Gabriel Avalos nagyszerű egyéni akcióját követően kiegyenlítettek, így tizenegyesekre mentették az összecsapást. Itt viszont az Argentinos két rúgója is a felső lécre bombázott, Vera kísérletét pedig Marinelli védte, miközben a Tigre mindhárom lövője betalált, így bejutott a döntőbe.

Tigre – Argentinos Juniors 1-1 - tizenegyespárbaj után: 3-1
Gólszerzők: A. Castro (55.), ill. Avalos (87.)
Kiállítva: - ill. Florentin (38.)


A Copa de la Liga Profesional 2022-es kiírásának döntőjét a Boca Juniors és a Tigre május 22-én, vasárnap vívhatja egymással a córdobai Estadio Mario Alberto Kempesben.

A Tigre története eddigi egyetlen bajnoki címe alkalmával ugyanezt a sorozatot nyerte meg 2019-ben, melyet követően azonban a következő idény végén alacsony átlagpontszámai révén kiesett a másodosztályba. A Boca egy évvel később, 2020-ban hódította el ezt a címet.

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2117832283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása