Futballtangó

Hol folytatja Ángel Di María?

2022. május 14. - _Adamo_

angel-di-maria-ligue-1-rennes-2020.jpg

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az argentin válogatott kiválósága nem fogja meghosszabbítani lejáró szerződését a Paris Saint-Germain csapatával, és Ángel Di María klubváltásra adja a fejét a nyári szünetben.

A nemzetközi sajtóban már jó ideje zajlanak a találgatások, hogy a PSG-től való távozása esetén melyik csapathoz írhat alá szabadon igazolhatóként Ángel Di María, az argentin válogatott rutinos szélsője.

A 34 éves támadó 2015 óta áll a párizsi klub alkalmazásában, azóta csaknem 300 tétmérkőzésen viselte a csapat szerelését, és hosszú ideje meghatározó játékosnak számít. Di María az aktuálisan futó idényben 29 meccsen lépett pályára a francia sztárcsapat színeiben, mely során három találatot és öt előkészítést regisztrált, miközben az argentin válogatottban is állandó meghatározó embernek számít, de a PSG-vel való szerződéshosszabbítása továbbra sem szerepel napirendi ponton, így június 30-a után szabadúszóként válthat csapatot.

Di María korábban az öreg kontinensen a Benfica, a Real Madrid és a Manchester United labdarúgója volt, míg hazájában a Rosário Central együttesét erősítette. A 121-szeres argentin válogatott labdarúgó korábban arról beszélt, hogy egyszer szívesen visszatérne nevelőegyesületéhez, de úgy tűnik, hogy ezt még nem idén, hanem csak későbbre tervezi.

Az Albiceleste múlt nyári Copa América-győzelme alkalmával a döntőben a brazilok ellen parádés győztes gólt szerző Di María még mindig legjobb formáját idézi a válogatottban. A rutinos játékos idén Lionel Messi távollétében a csapatkapitányi karszalagot is viselhette a nemzeti együttesben, ami kettőzött erőt adott számára, s rendkívül felszabadultan, igazi virtuóz módjára játszik meccsről meccsre az argentin válogatott szerelésében.

A jövőjével kapcsolatban számtalan pletyka merült fel. Ha hihetünk annak, hogy még szeretne öreg kontinensen maradni, akkor bizonyára a legvalószínűbb az lehet, hogy visszatér első európai csapata, a Benfica alkalmazásába, vagy pedig a Juventus ajánlatát fogadja el, amely nem titkoltan tárt karokkal várja őt.

Valószínűleg mindkét utóbbi opció ideális lenne számára. A lisszaboni gárda az idei kiírásban negyeddöntős volt a Bajnokok Ligájában, de valljuk be, a portugál bajnokság a három nagy csapatot leszámítva nem jelenthet igazi kihívást és a nemzetközi porondon behatároltak a klub lehetőségei. Nyilvánvalóan a francia bajnokságban sem volt igazi versenyhelyzet, ami talán a PSG egyik legfőbb problémája a BL-ben - bővebben erről a Pochettino párizsi felelősségét pedzegető írásomban értekeztem. Ellenben a Massimiliano Allegri visszatérésével újjáépítést kezdő torinói egyletben még alighanem lehet egy-két versenyképes éve, főleg ha a nemzetközi eredményeket tekintve is fejlődést tudnának bemutatni. Ebben az együttműködésben több potenciált látnék, noha szívem szerint legszívesebben már újra itthon, a Rosário Central mezében nézném meg "El Fideót", de alighanem már erre sem kell olyan sokat várnunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr2717831077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása