Futballtangó

Felemás nemzetközi kuparajt

2022. április 16. - _Adamo_

riverplate.jpg

Az előző és a mostani hét során megkezdődtek a küzdelmek a Libertadores-kupa és a Copa Sudamericana 2022-es kiírásában. Két forduló után áttekintjük, hogy az argentin csapatok hogyan rajtoltak és kitől mit várhatunk a folytatásban.

A 2018-as győztes River Plate csapata komoly célokkal kezdte a Libertadores-kupa aktuális kiírását. A játékerejüket és a csoportbeosztásukat figyelembe véve talán tőlük várhatjuk leginkább, hogy esetleg majd a favorit brazil csapatok orra alá is borsot törhetnek. Marcelo Gallardóék nem is okoztak eddig csalódást. A „milliomosok” az első két meccsüket megnyerték, egyike a 32 csapatos mezőny azon négy együttesének, amely még százszázalékos, ráadásul eddig gólt sem kaptak (rajtuk kívül csak az Athletico Paranaense mondhatja el magáról). Az Alianza Limát idegenben 1-0-ra, a Fortalezát otthon 2-0-ra verték, velük együtt a chilei Colo-Colo szintén hat ponttal rajtolt a csoportban, velük küzdhetnek majd az elsőségért.

A Boca Juniors csoportjában mind a négy csapat három-három ponttal rendelkezik egy-egy győzelem és vereség jóvoltából. Számítottunk rá, hogy kiegyenlített csoport lesz, mivel két otthonában veszélyes „kis csapatot” kaptak a Corinthians mellett. A Xeneize annak rendje és módja szerint ki is kapott a Deportivo Cali otthonában, majd Darío Benedetto duplájával győzte le az Always Ready-t. A folytatás a brazil gigász vendégeként rögtön hatványozott fontossággal bírhat, és innentől sokkal több hiba már nem nagyon férhet bele Battaglia legénységének.

A Copa de la Liga Profesional csoportját vezető és remek formában lévő Estudiantes La Plata a nemzetközi porondon sem kezdett rosszul, hiszen két meccsről négy ponttal bír. A Vélez Sarsfield 4-1-es kiütése után gól nélküli döntetlent játszottak a Nacional ellen, így a Bragantinóval együtt négypontosak, a másik két csapat egy-egy ponttal bír. A hazai vizeken is gyengélkedő Fortín egyetlen pontját a brazilok elleni remi alkalmával szerezte, csapnivaló formájukat tekintve jelenleg már a harmadik hely is bravúrral érne fel.

A tavalyi első argentin bajnoki kiírást megnyerő Colón gárdája ötvenszázalékos mérleggel rendelkezik az izgalmas csoportjában. Pulgáék legyőzték a Peñarolt és kikaptak a Cerro Porteñótól, a csoport negyedik tagja az egypontos Olimpia Asunción, akik ellen reményeink szerint legközelebb gyarapíthatják pontjaikat. Továbbá a mérsékelt esélyekkel induló Talleres Córdoba szintén három pontot szerzett, miután megverte az Universidad Católicát, majd emelt fővel kapott ki 3-1-re a tavalyi döntős sztárcsapat Flamengo ellen. Alighanem utóbbi két csapat esetében már a Sudamericanába való átkerülést biztosító harmadik hellyel sem lennénk elégedetlenek a továbbiakban.

Libertadores-kupa, az egyes csoportok aktuális állása:

libertadorescsoportok.jpg

A második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Copa Sudamericana esélyesei közé tartozó Racing Club a bajnokságbeli veretlen szereplése mellett itt is megnyerte az első két meccsét. Fernando Gago legénysége az uruguayi River Plate és a brazil Cuiabá legyőzése alkalmával még csak gólt sem kapott, így előnyös helyzetből várhatja a hátralévő mérkőzéseket, és valóban jó esélyei lehetnek akár messzire eljutni a sorozatban.

A hazai hadszíntéren gyengélkedő Lanús együttese szintúgy vezeti a csoportját, miután a nyitófordulós döntetlen után komoly skalpot értek el az ecuadori Barcelona SC elleni 3-1-es siker által. A veterán José Sand karrierje 300. gólját szerezte, egyúttal a sorozat történetének valaha volt második legidősebb gólszerzője lett 41 évesen és 9 hónaposan.

Előzetesen sokat vártunk a Sebastián Beccacece által repített Defensa y Justicia gárdájától, amely győzelemmel is kezdte szereplését a gyengécske Antofagasta ellen, a második fordulóban viszont hazai fiaskót szenvedett el az Atlético Goianiensétől, mellyel lépéshátrányba került a brazil csapattal szemben. Mivel ebben a sorozatban csak a csoportelső jut tovább, bravúrokra lenne szükség a folytatásban az Halcóntól, és még az LDU Quito is a kvartett tagja.

Az Independiente és a Banfield egyaránt hárompontos a csoportjában. A Rojo kikapott a brazil Cearától, majd felülmúlta a paraguayi General Caballerót, míg az El Taladro jókora meglepetésre legyűrte a Santost, utána viszont főhajtásra kényszerült a chilei Unión La Calera ellen, így el is vesztette a bravúrgyőzelem okozta helyzeti előnyét.

Az egyes csoportok állása ITT tekinthető meg.

lanusbarcelona.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9917808929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása