Futballtangó

Kezdődik a Libertadores-kupa 2022-es kiírása

2022. április 05. - _Adamo_

copa_libertadores_0.jpg

A mezőny kialakulása után lezajlott a Libertadores-kupa 2022-es kiírásának sorsolása, keddtől csütörtökig pedig az első forduló mérkőzéseivel kezdetét veszi az első számú dél-amerikai nemzetközi klubtorna új idénye.

A Libertadores-kupa 32 csapatos főtábláján nyolc brazil és hat argentin csapat mellett három-három bolíviai és paraguayi, továbbá két chilei, kolumbiai, ecuadori, kolumbiai, uruguayi, perui és venezuelai csapat vehet részt.

A féltucat argentin csapat közül a bajnoki címvédőnek számító River Plate együttese az F csoportban a perui Alianza Lima vendégeként kezdheti meg szereplését csütörtökre virradóra. Gallardóék csoportjában szerepel még a chilei Colo-Colo és a brazil Fortaleza együttese.Velük ellentétben a Boca Juniors nehezebbnek ígérkező csoportba került, hiszen a Xeneize egy négyesbe került a brazil Corinthians gárdájával. Továbbá még a magaslati körülmények miatt mindig nehéz ellenfélnek számító Always Ready, illetve a kolumbiai Deportivo Cali lesz az ellenfelük. A csoportkört éppen majd utóbbi ellen indítják idegenben keddről szerdára virradóra.

A C csoportban a Vélez Sarsfield és az Estudiantes La Plata összekerült egymással, ráadásul éppen egymással mérettetik meg magukat a nyitófordulóban a Picha stadionjában. Az uruguayi Nacional és a brazil Red Bull Bragantino gondoskodik róla, hogy egymáson kívül még két újabb kemény ellenféllel kelljen majd megküzdeniük.

A tavalyi első argentin kiírás megnyerésével indulási jogot szerző Colón a "halálcsoportnak" számító G jelű négyesben az uruguayi Penarol, illetve az egyaránt paraguayi Cerro Porteno és Olimpia Asunción társaságában küzdhet, míg a Talleres Córdoba a címvédő Flamengo csoportjába került.

Az egyes csoportok első két helyezettje jut be az egyenes kieséses szakaszba, míg a harmadik helyezettek a Copa Sudamericana nyolcaddöntőjétől folytathatják. A sorozat fináléját 2022. október 29-én rendezik az ecuadori Guayaquilben található Estadio Monumental Isidro Romero Carbóban.

A Libertadores-kupa csoportbeosztása:


A csoport:
 Palmeiras (brazil), Emelec (ecuadori), Deportivo Táchira (venezuelai), Independiente Petrolero (bolíviai).
B csoport: Athletico Paranaense (brazil), Libertad (paraguayi), Caracas FC (venezuelai), The Strongest (bolíviai).
C csoport: Nacional (uruguayi), Vélez Sarsfield (argentin), Red Bull Bragantino (brazil), Estudiantes La Plata (argentin).
D csoport: Atlético Mineiro (brazil), Independiente del Valle (ecuadori), Deportes Tolima (kolumbiai), América Mineiro (brazil).
E csoport: Boca Juniors (argentin), Corinthians (brazil), Deportivo Cali (kolumbiai), Always Ready (bolíviai).
F csoport: River Plate (argentin), Colo-Colo (chilei), Alianza Lima (perui), Fortaleza (brazil).
G csoport: Penarol (uruguayi), Cerro Porteno (paraguayi), Colón (argentin), Olimpia Asunción (paraguayi).
H csoport: Flamengo (brazil), Universidad Católica (chilei), Sporting Cristal (perui), Talleres Córdoba (argentin).

A bejegyzés trackback címe:

https://futballtango.blog.hu/api/trackback/id/tr9917797103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
comments powered by Disqus
süti beállítások módosítása